medyauzmani.com
17.500 adli sicil kaydı e-devlet uygulamasıyla silindi – Rüya Tabirleri

17.500 adli sicil kaydı e-devlet uygulamasıyla silindi

APS muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanı Bouzdağ, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından sunulan sabıka kaydının düzeltilmesi ve silinmesi talepleri için yeni e-devlet uygulamasını 18 Ağustos’ta başlattı.

Başvuru yapıldıktan sonraki ilk 24 saat içinde e-devletten adli sicil kaydının silinmesi ve düzeltilmesi ile ilgili 4.104 talep geldi. Bugüne kadar 159 bin 60 başvuru yapılmış, 131 bini çözümlenmiştir.

Hukuki şartları oluşturduğu belirlenen 17 bin 500 adli ve arşiv kaydı, başka bir başvuruya ve belge getirme zorunluluğuna gerek kalmaksızın silindi. Ayrıca bin kişinin adli sicil kaydında düzeltme yapıldı.

Yeni uygulama sayesinde başvurular kısa sürede elektronik ortamda yapılırken, vatandaşların farklı illerden Ankara’ya gelip başvuru yapma zorunluluğu ortadan kalktı.

İşlemler nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden yapılan başvurular, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yeni oluşturulan Adli Sicil Bilgi Sistemi üzerinden başvuruları inceleyecek komisyondaki hakimlere gönderiliyor.

Başvurular, hakimlerin ilk incelemesinden sonra komisyon tarafından karara bağlanır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın