medyauzmani.com
ABD’li komutan teslim oldu: PKK/YPG’ye açık destek verdi – Rüya Tabirleri

ABD’li komutan teslim oldu: PKK/YPG’ye açık destek verdi

ABD, YPG/PKK’ya TIR’lar dolusu silah ve mühimmat göndermekten çekinmezken, özel eğitimler vererek teröristleri cesaretlendirmeye devam ediyor. Türkiye’nin düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristler için taziye mesajı yayınlayan ABD, bu kez teröristlerin sözde mezuniyet töreninde boy gösterdi.

Amerikalı komutandan teröristlere tebrikler

ABD Özel Kuvvetleri Komutanı Jeff Dennis, eğitim verdiği Suriye’deki PKK/Halk Koruma Birlikleri teröristlerinin mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan Amerikalı komutan, teröristleri tebrik etti.

“Başarınızla gurur duyuyoruz.”

Dennis konuşmasında “Günaydın millet, bugün bana konuşma fırsatı verdiğiniz için mutluyum. Adım Jeff Dennis, Hemo’daki ABD Özel Kuvvetleri komutanıyım. Başarınızla gurur duyuyoruz. Bu mertebeye gelebilmek için çok sıkı bir eğitim gerekiyor.Sizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Resimler Amerikan askerlerini aramıyor

Öte yandan sözde mezuniyet partisini yöneten teröristlerin tepeden tırnağa tam teçhizatlı olmaları, teçhizat ve görünüm olarak Amerikan askerlerine benzememeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Terör için koşullar istediler

CENTCOM, etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li teröristler için taziye mesajı yayınlarken, öldürülen teröristler için “önemli savaşçılar” ifadesini kullandı.

ABD Merkez Komutanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“22 Temmuz 2022’de Suriye’nin Kamışlı kentine düzenlenen saldırıda Suriye Demokratik Güçler Komutan Yardımcısı Salwa Yasuk (Sian Afrin) ve iki kadın savaşçı öldürüldü.

Salwa, 2017’den beri Suriye Demokratik Güçleri’nin önemli bir lideri ve IŞİD’e karşı savaşan güçlere liderlik ediyor. Merkez Komutanlığı olarak bu üç QSD savaşçısının ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın