medyauzmani.com
ABD’nin Çin, Hong Kong ve BAE’ye yaptırımları – Rüya Tabirleri

ABD’nin Çin, Hong Kong ve BAE’ye yaptırımları

Amerika Birleşik Devletleri, İran petrokimya ve petrol satışlarını destekleyen Çin, Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki şirketlere yaptırım uygulama kararı aldı. ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada, yaptırım uygulanan 13 şirketin, Ulusal İran Petrol Şirketi de dahil olmak üzere ABD yaptırımlarına tabi İran şirketleri adına Doğu Asya’da yüz milyonlarca dolar değerinde İran petrokimyası ve petrol ürünlerinin satışını kolaylaştırdığını söyledi. Açıklamada, İran’ın o zamandan beri yasadışı petrol ve petrokimya ticaretini hedef alan beşinci yaptırım turu olan bugünkü eylemin, yaptırımlardan kaçınma çabalarını hedef alma konusundaki kararlılığımızı gösterdiği belirtildi.

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, “Bugünkü eylem aynı zamanda İran’ın petrol ve petrokimya ürünlerini yasa dışı bir şekilde sattığı için yaptırımlardan kaçmanın karmaşık yöntemlerini gösteriyor. ABD, bu satışları kolaylaştıran aktörlere karşı çıkıyor” dedi. Yaptırımlar uygulanana kadar devam edecek” dedi.

BAE merkezli şirketler arasında Access Technology Trading LLC (Access Technology), Monch General Trading LLC, Asian Zone Trading LLC, Galaxy Petrochemical FZE (Galaxy Petrochemical FZE), Newton Trading FZE, Sum Five Petrochemicals Trading LLC (Sum Five) bulunmaktadır. Yaptırım uygulanan Hong Kong merkezli şirketler arasında Highline Logistics HK Limited, Hong Kong Aeonian Complex Co. Limited (Hong Kong Aeonian), Torgan Co., Ltd. Limited (Torgan), Barza Style & Mode Co. Ltd. (Barza) ve Uteliz Resources Co. sınırlı bulundu. Zhejiang Wonder İth. & Tecrübe. Limited Şirketi. Doğu Asya Ticaret İthalat ve İhracat Ticaret A.Ş. Ltd. yaptırım listesine eklendi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın