medyauzmani.com
AYD, New York Times’ın Türkiye internet sitesini kınadı – Rüya Tabirleri

AYD, New York Times’ın Türkiye internet sitesini kınadı

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında 6 kişi öldü, 81 kişi de yaralandı. ABD merkezli New York Times saldırının ardından yanıt verdi. Anadolu Yayıncılar Derneği, New York Times’ın haberine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

PKK/YPG’nin İstanbul Taksim’de düzenlediği hain terör saldırısı uluslararası basında yankı buldu. Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya çalışan ABD merkezli New York Times skandal bir manşet atıyor.

Terör saldırısı, gazetede yer alan bir görselleştirme çalışmasıyla servis edildi. New York Times’ın sosyal paylaşım sitelerindeki hesabı üzerinden habere yer vermesi ve “Türkiye’ye giden turistlerin en çok ziyaret ettiği yer” ifadesini kullanması dikkat çekiyor.

New York Times, resmi Twitter hesabında, “Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye’yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor.” Bunu söylerken çirkin bir algı çalışmasına imza attı.

Gazete, “Pazar günkü patlama, önceki yıllarda şehirlerini vuran ölümcül saldırılardan uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye için nispeten sakin bir beş yıllık dönemi paramparça etti” dedi. İfadelerini kullanarak amacını açıkça ortaya koydu.

Bizimle paylaşanların niyetini biliyoruz. Bu paylaşımlardan yüzü kızarması ve utanması gerekenler, ikiyüzlü duruşlarından hâlâ vazgeçmediklerini bir kez daha göstermiş oldular.

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak New York Times’ın yayınlarını kınıyor, terörün her türlüsüne karşı olması gerekenleri terörü lanetlemeye çağırıyoruz.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için PKK’nın terör eylemini kınıyoruz.

Yaralılara Allah’tan rahmet ve acil şifalar diliyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın