medyauzmani.com
Bağdat’ta Amerikalı öldürüldü – Rüya Tabirleri

Bağdat’ta Amerikalı öldürüldü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 45 yaşındaki Amerikan vatandaşı Stephen Troel vurularak öldürüldü. Irak medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı haberde ise Troel’in başarısız bir kaçırma girişimi sonucu şehit olduğu ve Karrada semtindeki bir hastaneye nakledildiği ve ölüm nedeninin vurularak öldürüldüğü bildirildi. Hastane raporunda ateşli silah. Troel’in bir USAID yardım örgütü için çalıştığı bildirildi. Görgü tanıkları, başka bir araçta bulunan silahlı kişilerin Troil’in bulunduğu araca ateş açtığını belirtti.

Irak İçişleri Bakanı Abdul Amir Al-Shammari, olayı araştırmak için Irak istihbarat teşkilatında görevli memurlardan oluşan özel bir komite kurulduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Irak’ta bir Amerikalının öldürüldüğüne ilişkin haberlerden haberdar olduğunu ve konuyu araştırdığını belirterek, “Elbette, kamuoyuna herhangi bir yorum yapmadan önce akrabalarımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Kanada Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Kaptan Eric Cheung’un geçen Cumartesi Bağdat’ta elverişsiz koşullar altında öldüğü ve Cheung’un ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği ve soruşturma tamamlanana kadar daha fazla ayrıntı verilmeyeceği bildirildi. Binbaşı Cheung’un Bağdat’taki Birleşik Görev Gücü – İç İstikrar Operasyonu’nun Stratejik İletişim Başkanlığı’ndan sorumlu olduğu ve 2014’ten bu yana terör örgütü DEAŞ’a karşı uygulanan IMPACT Operasyonunun bir parçası olduğu bildirildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın