medyauzmani.com
Bakan Koca: Planlamayı bozmalarını istemiyoruz – Rüya Tabirleri

Bakan Koca: Planlamayı bozmalarını istemiyoruz

Kocaeli, Meclis’te gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, COVID-19 salgını salgın sürecinde vaka sayısında iki bine düştüğü için son dört günde kısmi bir artış olduğunu söyledi.

Avrupa’da önceki artışın düşüş dönemine girdiğini gördüklerini ifade eden Kocaeli, şunları kaydetti: “Aralık ayı için sayımızda artış olabilir. Ama artık Covid korkusuyla yaşamayalım. Artık Covid ile hayatı öğrendik ve nasıl bulaştığını biliyoruz. O yüzden gelecekte hemşehrilerimizi istiyoruz. Risk grubu, hatırlatma çekimleri yapıp Aralık ve Ocak aylarına hazırlanmak için özellikle riskli.İnsanların her zaman halka açık yerlerde maske takmalarını tavsiye ediyoruz. O yüzden endişelenmeye gerek yok.” dedi.

Koca, kamuoyunda Kovid-19 aşısının neden olduğu kalp hastalıklarına bağlı ölümlerin arttığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. “Yeni bir endişe yaratmayalım. Aşı veya geçirilmiş bir hastalığın kalp veya kalp damar rahatsızlıklarında artışa neden olduğuna dair elimizde herhangi bir veri yok. Bu nedenle endişe yaratmamaya çalışalım.” İfadeler kullanın.

“Herkes inanacak”

Bakan Koca, ek ödemelere ilişkin beyaz reform adı altında yürütülen çalışma kapsamında teşvik döneminin başladığını belirtti.

Koca, birinci basamak sağlık çalışanlarına teşvik verilmesi doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydederek, şunları kaydetti: “Bu çalışma Finans ve Bütçe stratejisinden geçti ve dün Sayıştay’dan onay aldı. Bir iki gün içinde yayınlanacağını düşünüyorum. Hem birinci basamak çalışanları hem de birinci basamak çalışanları için hem taban hem de teşvik oranlarını değiştiren yönetmelik. Eczacı arkadaşlarımız birkaç gün içinde yayınlanacak.” “Temel bilimler alanında üniversiteler için de benzer bir düzenleme yapılacak. Bu çerçevede herkes teşvik edilecek.” dedi.

“Herkesin tedavisini kayıt altına almak istiyoruz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel hastane yönetmeliğinin değişmesiyle tıp doktorlarının özel hastanelerde ameliyat yapmasının engellendiği iddialarına da değindi.

Bazı dairelerin yönetmeliği yanılttığını ve bunun sonucunda bir yanlış anlaşılmanın ortaya çıktığını kaydeden Koca, Sağlık Bakanlığı’nın uygulama listesi yayınlamadığını vurguladı ve şunları söyledi:

“7 bin muayenehanemiz var ve 7 bin kişilik bir liste yayınlamadık. Bunu yapmayı planlamıyoruz. Gördüğümüz şu ki özel hastaneler özellikle bu süreçte planlamayı kırmak için pratiği kullanıyor. Sağlık turizmindeki artışla birlikte Son dönemde herkesin işlemlerini kayıt altına almak istiyoruz.Bu yüzden kamu dahil özel hastanelerde çalışanların sürecini bilmek istiyoruz.Özel hastanelerin tıp pratiği ile planlamamıza nüfuz etmesine izin vermek istemiyoruz. Son zamanlarda prova hastaneleri oluşmaya başladı. Kimse telaşlanmasın. Sadece hastamızı ve yurt dışından gelen hastamızı kayıt altına almak istiyoruz. Özel hastanelerde uygulama nedir, kim yapıyor bilmek istiyoruz.”

Düzenlemenin bir gecede çıkarılıp bir günde yürürlüğe girdiğine dair iddiaların olduğunu açıklayan Bakan Koca, bunun doğru olmadığını, düzenleme için 3 aylık süre verildiğini ve bu sürenin sadece bir ayı doldurduğunu söyledi. .

Koca, bu süreçte iller bazında bir sıkıntı olmadığını ve bazı farklılıklar yapılabileceğini vurguladı. “Bizim için önemli olan hasta kaydı, kurumlar arası resmi ve özel transferlerin güvenli bir şekilde kayıt altına alınmasıdır. Özel hastanelerin uygulamalarla planlamanın önüne geçmesine izin vermek istemiyoruz. Kamudan ve üniversitelerden çalışan doktor arkadaşlarımız var. Zaman zaman özel hastanelerde. Bunun yasal çerçevede kayıt altına alınmasını istiyoruz” dedi. İfadeler kullanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın