medyauzmani.com
Bir kilogram 80 bin liradır! Çok az yerde yetişir. – Rüya Tabirleri

Bir kilogram 80 bin liradır! Çok az yerde yetişir.

Üretiminin ve hasadının yılda bir kez yapılmasının zorluğu nedeniyle fiyatı artan safran, baharat dışında gıda, boya ve ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Çiçek başına 3 dal içeren bir kilogram safran, yaklaşık 450 bin daldan oluşur. Orijinal kilogramı olan ve internette 80 bin liraya ulaşan baharat ise bazı üreticiler tarafından sahte ve dolandırıcılık olarak satılıyor. Tüketicileri uyaran Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manafoğlu, safran yerine hindistan cevizi, mısır koçanı ve hatta at kılı kullanılabileceğini söyledi.

Sadece bir çiçekten 3 dal

Manafoğlu, safranın çok değerli bir baharat olduğunu söyledi. “Safran üretimi ağırlıklı olarak İran, Azerbaycan, Yunanistan, İtalya ve Fransa’da bulunuyor. Safran sadece belirli dönemlerde hasat edilebiliyor. Bir çiçekten sadece 3 dal safran çıkıyor. Ağırlık olarak çok hafif bir ürün olmasına rağmen, safran” Hem Gıda hem de İlaç endüstrisinde kullanılmaktadır.” Tonlarca suyun rengini değiştirebilir. Altın sarısı gibi bir renk oluşturur. Bunu düşündüğünüzde safran çok değerli bir baharat olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.

Manafoğlu, safranın genellikle gramla satıldığını söyledi. “Orijinal safranın kilosu 80.000 lira ve genellikle 1 ile 10 gram arasında satılıyor. Kulağa düşük bir fiyat gibi gelse de 5 gram safran avucumuzu dolduruyor. Pek çok insan satın almaya gücü yetmez. Kilogram baharat.— Kullanırken iki şube yeter.. Tüketici onun için alışveriş yaparken küçük bir miktar alır ama bu miktarlar bile pahalı olabilir. dedi.

Manafoğlu, safran üretiminde ciddi çabalar gösterildiğine dikkati çekerek, “80.000 liralık bir baharat 200 liraya satılıyorsa soru işareti var çünkü safran değil. Maalesef bazı üreticiler hileye başvuruyor, hindistancevizi, mısır koçanı, at kılı boyayıp safran gibi satabiliyorlar. Değeri çok ciddi olan ürün Bir çiçekte 3 safran dalı bulunur. Bir kilogram safran üretmek için 150.000 safran çiçeği gerekir. Yaklaşık 450.000 safran dalı 1 kilograma eşittir. 150 bin çiçeği elle toplamak çok zaman alıyor. çabanın.” dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın