medyauzmani.com
BM: Ukrayna’nın Harkov bölgesinde 140.000 kişinin gıda ve suya sınırlı erişimi var – Rüya Tabirleri

BM: Ukrayna’nın Harkov bölgesinde 140.000 kişinin gıda ve suya sınırlı erişimi var

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Ofisi’nin haftalık basın toplantısında Harkov’da Ukrayna’nın kontrolüne giren şehirlerdeki son durumu değerlendirdi.

Harkov’un İzyum kentinde 9 bine yakın sivilin hayatta kalabilmek için insani yardıma ihtiyacı olduğu bilgisini paylaşan Larkey, şunları kaydetti: “Pazarlar ve alışveriş merkezleri ya yıkıldı ya da kapatıldı. Aileler, temel gıda maddeleri ve tıbbi malzemeleri paylaşmak için kasaba meydanında toplanıyor.” dedi.

Larke, savaştan sonra sayısı 28 binden 4 bine düşen Kobyansk’ın nüfusunun halen bölgede küçük çaplı çatışmaların kurbanı olduğunu belirtti.

Lyrkey, Kharkiv’in kurtarılmış bölgelerinde yaklaşık 140 bin kişinin yaşadığını söyledi. Buradaki sivillerin gıda, su, gaz, elektrik ve tıbbi hizmetlere erişimi çok sınırlı.” İfadeyi kullanın.

Larque, şu ana kadar 73.000’den fazla sivile gıda yardımının yanı sıra 12.000’den fazla hijyen ve mutfak ekipmanı ile yaklaşık 15.000 battaniyenin sağlandığını belirtti.

Larque, ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin kişinin tedavisi için yeterli tıbbi ekipmanın ulaştırıldığını belirterek, Birleşmiş Milletler kuruluşlarından insani yardımın devam edeceğini vurguladı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın