medyauzmani.com
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Ukrayna’ya silah tedarikine karşı çıkıyor – Rüya Tabirleri

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Ukrayna’ya silah tedarikine karşı çıkıyor

Radev, NATO içinde artan teyakkuz kapsamında ülkede oluşturulan çok uluslu savaş grubunun Novo Selo Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Radev, Bulgaristan’ın daha önce aldığı bir meclis kararına istinaden Ukrayna’nın silahlarını teslim edemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bulgar ordusunun modernizasyonunu geciktirmek için artık mazeret yok. Bulgar politikacılar 30 yıldır orduyu kendileri reforme etmeye çalışıyor ve sonucu biliyoruz. Personel üzerinde ciddi kısıtlamalar, finansman eksikliği ve yeni silahlar, işlevsel uyumumuz ( altında NATO) da sınırlıdır. Güvenlik ” Çevrenin bozulduğu ve yeni silahların tedarik edilmediği bir zamanda Ukrayna’ya silah yardımı, ordumuzun savunma yeteneklerine uzun süre zarar verecek.”

Radev, silahlı kuvvetlerin sorunlarının siyasallaştırılmaması çağrısında bulunarak, “Bu konuda gerçek bir milli birlik içinde olmalıyız” dedi. dedi.

Ağır silahların verilmesi talebi reddedildi

Bulgaristan, Ukrayna’ya MiG-29 savaş uçakları ve S-300 füzeleri gibi ağır silahlar tedarik etmeyi daha önce iki kez reddetmişti. Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov en son 16 Ekim’de Ukrayna’dan uçaksavar sistemleriyle ilgili yeni bir yardım talebinin geldiğini ve bu talebin Bulgaristan’ın kapasitesini aştığını bildirdi.

Öte yandan Parlamento’da grubu bulunan Bulgaristan Demokrat Partisi, 19 Ekim’de yapılacak Meclis’in ilk oturumunda ülkenin Ukrayna’ya silah alanında yapacağı yardıma ilişkin bir karar taslağı sunacağını duyurdu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın