medyauzmani.com
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan CHP’nin çirkin iftirasına tepki – Rüya Tabirleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan CHP’nin çirkin iftirasına tepki

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Kurumu’nun, asılsız ve mesnetsiz iddialara ilişkin açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıktı.” özel.

Açıklamada, Türkiye Çevre Ajansı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki millet temsilcilerinin rızasıyla kurulduğu ve kanunla uygulandığı ve ajansın Bakanlığın kamu iştiraki olduğu belirtildi. “Türkiye Çevre Ajansı Emine Erdoğan dahil kimsenin himayesi altında değildir ve sıradan bir insanla hiçbir ilgisi yoktur.” ifadesi kullanılmıştır.

Açıklamada, ajansın faaliyet alanı, nasıl çalıştığı ve gelirinin 7261 sayılı Kanun’da açık, net ve şeffaf bir şekilde belirtildiğini açıkladı. Sayıştay raporlarında yer alan mesnetsiz iddiaya konu olan gelir, aynı zamanda 6698 sayılı Çevre Kanunu’nun Ek 11’inci maddesi uyarınca tahsil edilen geri kazanım katkı paylarının da yüzde 25’ine tekabül etmektedir. Meşru gelirdir.” Bilgiler dahil edilmiştir.

Açıklamada, ajansın gelirinin yasa hükümlerine uygun olarak ajansın faaliyetleri için kullanıldığı belirtildi. “Aynı zamanda bir davayı hukuka aykırı ve taciz edici bir faaliyet olarak sunmak, en hafif tabirle Emine Erdoğan’ın himayesinde yapıldığı algısını yaymak etik değildir. İddialar üzerinden yasal işlem başlatılacaktır. ” ifadesi kullanılmıştır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın