medyauzmani.com
Çocuk istismarını kabul eden Fransız Kardinal’e soruşturma! – Rüya Tabirleri

Çocuk istismarını kabul eden Fransız Kardinal’e soruşturma!

Ulusal medya, Ricard’ın itirafının ardından Marsilya Savcılığının olayla ilgili bir ön soruşturma başlattığını bildirdi.

Marsilya savcısı Dominique Lorenz olayla ilgili herhangi bir şikayet olmadığını kaydetti.

Rijkaard dün yaptığı yazılı açıklamada, “35 yıl önce rahipken 14 yaşındaki küçük bir kıza ayıplanacak bir şekilde davrandım. Davranışım bu kişi için ciddi ve kalıcı sonuçlar doğurdu.” Kelimeler kullanılır.

Kardinal Ricard, üstlendiği tüm dini görevlerden çekildiğini belirtti.

Kırdığı kızla konuştuğunu ve af dilediğini, bu konuşmayı yaparken Rijkaard’ın kendisi hakkında herhangi bir bilgi vermediğini belirtti.

Dün Fransa’da düzenlenen piskoposlar konferansında konuşan Başpiskopos Eric de Moulin Beaufort, Fransız yargısı ve kilise yetkilileri tarafından incelenen cinsel taciz iddialarına ülkedeki eski veya mevcut 11 piskoposun adının karıştığını söyledi.

Moline Beaufort, Ricard’ın da on bir piskopos arasında olduğunu kaydetti.

1980’lerde Marsilya Piskoposluğunda rahip olarak görev yapan Ricard, Bordeaux Piskoposluğu görevinden emekli olduğu 2019 yılından bu yana Denny Piskoposluğu’nda çalışmaktadır.

2021’de bağımsız bir komisyon tarafından yayınlanan bir rapor, Fransa’da yaklaşık 330.000 çocuğun 70 yıllık bir süre boyunca rahipler veya Kilise ile bağlantılı kişiler tarafından cinsel istismara uğradığını ortaya koydu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın