medyauzmani.com
David Villa’dan Bayan Mata: Galatasaray için çok güzel şeyler yapacak – Rüya Tabirleri

David Villa’dan Bayan Mata: Galatasaray için çok güzel şeyler yapacak

Coca-Cola Company tarafından Suudi Arabistan Krallığı’nın başkenti Riyad’da düzenlenen,fincan fincan Olay gerçekleşti.

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası öncesindeki Dünya Kupası’nın orijinal hali, tarihi Turaif kentindeki törene getirildi.

FIFA’dan Futbol Elçiliği Görevini yerine getiren ünlü futbolcu David Villa, saf altın altında gerçekleştirilen Dünya Kupası turnuvasını katılımcıların nezaretinde açarak havaya kaldırdı.

Suudi Arabistan Spor İşleri Bakan Yardımcısı Abdulaziz Pashin, Spor Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yatırım Başkanı Adwa Al-Arifi, Suudi Futbol Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Al-Qasim, The Coca-Cola Company Başkan Yardımcısı ve Orta Doğu Direktörü Tolga Sippy, Coca-Cola Avrasya ve Ortadoğu İletişim ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Sanan C. Shaheen Zenel Çağlar, Coca-Cola Türkiye Halkla İlişkiler ve İletişim Müdürü, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Aclı ve Türkiye’den konuklar.

Villadan “Mata” açıkladı: Galatasaray’da büyük işlere imza atacak

Törenin ardından konuşan David Villa önemli açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunu, Galatasaray’ı ve Fenerbahçe’yi yakından takip ettiğini söyleyen efsane golcü, sezon başında sarı-kırmızılı ekibe geçen Juan Mata hakkında da çarpıcı sözler söyledi.

Törene Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Aclı da katıldı.

Villa, yakın arkadaşı Mata’nın Galatasaray’a imza attığı gün her zaman birlikte olduklarını ve kendisine destek olduklarını belirtti. “O harika bir oyuncu. Göreceksiniz ki Galatasaray’da çok başarılı olacak ve çok güzel işler yapacak. Bundan emin olun.” Puan verdi.

Öte yandan törende konuştu. Suudi Futbol Federasyonu Genel Sekreter Al-Qasim, Dünya Kupası’nın orijinal halinin Suudi Arabistan Krallığı’na gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Suudi Arabistan’ın Doha’ya gelmeden önceki son durağı olacağını ve kardeş ülke Katar olacak. Dünyanın en büyük futbol etkinliğine katılın.

Etkinlik, Coca-Cola’nın bu yıl 51. eyalete yaptığı ziyaretin beşinci turunun bir parçası. Coca-Cola ve FIFA, etkinlikte 2030 yılına kadar 211 üye ülkeye seyahat etmeyi planlıyor.

Coca-Cola Avrasya ve Ortadoğu İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Sinan Cem Şahin Halkla İlişkiler ve İletişim Direktörü Coca-Cola Türkiye Zenel Çağlar David Villa ve Lorbi Malek Halkla İlişkiler ve Genel Müdür Mustafa Kaya

Suudi Arabistan’ın doğum tarihi: Derry

Törenin yapıldığı Diriyah şehri, Suudi Arabistan’ın doğduğu şehir olarak biliniyor.

Diriyah, adını Wadi Hanifa’yı evleri yapan Ed Doro kabilesinden alıyor. Kabile yöneticilerinden İbn Durra, kuzeni Mani’ ibn Rabi’ah’ı Necd ovasından Wadi Hanife’ye davet etti. Gelip burada yaşamaya başlayan aşiret MS 1446’da buraya Diriyah adını vermişler.

1745 yılında ilk Suudi devletinin kurulduğu nokta, Muhammed bin Suud ve Muhammed bin Abdul Vehhab’ın çölün ortasında bir devlet kurmanın tohumlarını ekmek için bir araya geldikleri bu bölgeydi.

Diriyah, tarihi beraberinde getiren birçok mekana ve yapıya sahiptir. Bu alanlar arasında Arap Yarımadası’nın öne çıkan tarihi yerlerinden biri olan Al-Turaif mahallesi de bulunuyor. Çünkü bu mahalle Suudi devletinin kuruluş olaylarına tanık oldu. Gerçekten de burada çok önemli devlet kararları alındı. Diriyah’ın güneybatı tepelerinde yer alan bu mahalle, yüksekliği nedeniyle şehre hâkim durumda. Aynı zamanda Arabistan’ın en büyük saraylarından biri olan Salafa Sarayı da burada bulunuyor.

Maliye Bakanlığı eski temsilcisi “para evi” İslami ilimler öğretmekle ünlü Muhammed bin Saud Ulu Camii, tüccarların ve hacıların ikamet ettiği Moody Inn gibi devlet binaları Diriye’deki tarihi yerlerden bazılarıdır.

Diriye’de Sosyal Hayat Müzesi, Salva Sarayı Müzesi, Betül Mal Müzesi, Ziraat Müzesi, Askeri Müze gibi müzeler de bulunmaktadır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın