medyauzmani.com
Davutoğlu’ndan İmamoğlu’na ziyaret – Rüya Tabirleri

Davutoğlu’ndan İmamoğlu’na ziyaret

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Çırağan’daki İBB binasında ziyaret etti. İmamoğlu Davutoğlu şenlikli bir çeşit aldı. Saat 11.00’de başlayan ikili görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Davutoğlu bunu Şeref Defterine yazdı.

Özellikle bugün ziyaret etmeyi tercih ettim.

Şeref defterini imzaladıktan sonra misafirperverliğinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür eden Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davayla ilgili de açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Tekrar ziyaretimizin borcunu, tarihi dediğimde olumlu anlamda değil, çok önemli tarihi bir günde ziyaret etmeyi seçtim, ancak ülkemizin itibarı için çok tehlikeli, demokrasimizin itibarı için ciddi bir tehlike olan bir günde ziyaret etmeyi seçtim. ve hukukumuz, yanlış yapma potansiyelinin olduğu gün.Burası İstanbul, demokrasimiz Hukukumuza saygı duymak bir gerekliliktir.Siyasi mücadelede farklı görüşler ve bazen sert tartışmalar vardır.Bir şeyin olmaması gerekiyorsa, o da budur. siyasetin hukuk ve siyaseti kullanarak farklı düşünenleri cezalandırmak için siyasi bir şema tasarlama çabaları.Bu olmamalı. Ben de bunu ifade ediyorum.” 2019 seçimlerinin tekrarı çok yanlıştı. Ne demokrasimize, ne hukukumuza, ne de ülkemize hiçbir inandırıcılık getirmedi.” dedi.

Demokrasi ve hukuka desteğimiz

Ahmet Davutoğlu “Hangi görüşten, hangi partiden olursa olsun, hepimiz hukuka yargıya güvenmeliyiz. Hukuka, siyasetten bağımsız olarak tüm siyasetçilerin saygı duyduğu son merci olarak bakmalıyız. Hukukun hiçbir zaman hukuk haline gelmesine izin vermemeliyiz. Yüzde 80-90 bile yargıya güven kabul edilemez Devlet gerçekten hukuk devleti olacaksa, yargıya güven yüzde 100 tam mutabakatla olmalı.Yargı ile aralarındaki bağ yoksa karar verilmeyecek, demokrasi ve ülkemiz sarsılıyor.Fikir ifadesinden ibaret bir yargı süreci başlatmak yanlıştır.Gündemde tutmak yanlıştır.Bütün kararlara saygılıyız elbette ama saygılıyız.İstanbul’dan aldık.Söyleriz. demokrasiye desteğimiz ve bu hukuki sürecin hukuki yönü.” dedi.

Adayımız seçim süreci başladığında açıklanacak

Davutoğlu, 6’ncı programda adayların belirtilmemesiyle ilgili sorulan soruyu şöyle yanıtladı:

“Sanki söz yerine getirilmiyormuş gibi adayı açıklamamamız gerekiyor. Başladığımız anda cumhurbaşkanı adayımızın seçim sürecinin başında açıklanacağını söyledik. Tüm liderler buna sadık kaldı. Onu bu ay açıklayacağız demedik ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklaması onları bağlayıcıdır” diye ekledi. sistem reklamın temeli yok aylar önceki bu aday gibi.

5W1K kuralına atıfta bulunan Davutoğlu,“5N ile kime cevap verileceği ve her şeyden önce ne olacağı ve nasıl olacağı sorusuna cevap vermek gerekiyor. Babacan’ın ev sahipliğinde 14 Kasım’da yapılacak toplantıda, nasıl yöneteceğimizi ve işleyişin mekanizmasını belirleyeceğiz. Aralık’ta ortak politikalarımız kesinleşecek, ne yapacağımızı, nasıl yöneteceğimizi ayrıntılı olarak anlatacağız, sonra kim diye sorulacak” dedi. dedi.

Geçişin ne kadar süreceğine millet karar verecek

Davutoğlu, “İçeriden ya da dışarıdan 6 lider arasından yeni aday, Erdoğan’ın eskisi gibi cumhurbaşkanlığı konumunu kullanmayacak. Tek adam yönetimiyle olmayacak. 6 liderden.Merak etmeyin Türkiye Malik’siz değil.Bugün bir hukuk mücadelesi var.Mücadeleyi doğru yürütmemiz önemli.Bunun için buradayım.Bu süreçte omuz omuzayız. Hukukun siyasallaşması, adının belirlenmesinden daha az önemli değil.Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyunu memnun edecek bir açıklama yapılacak.Eski mantıkla yönetilmek diye bir şey olmayacak.Nasıl olacağı konusunda geniş bir fikir birliğine sahibiz. geçiş süreci işleyecek ondan sonra aday belli olacak parlamenter hesaplamada 400 milletvekiline ulaşırsak hemen Tablo 6’ya geçeceğiz anayasa değişikliği yapın parlamenter sisteme geçeceksiniz ve sistem başlayacak, geçiş ne kadar sürecek? devam edip etmeyeceğine millet karar verecek.” dedi.

Tablo 6, 2023’ün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor

Dünya Bankası Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ahmet Davutoğlu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti: “Türkiye’nin yargı sürecinde önemli bir günde, kendisini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ve 16 milyon İstanbulluyu ilgilendiren bir gün ve saatte gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz, 2023’ün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. O masadaki siyasi partilerimizin liderlerine başarılar diliyoruz” dedi. dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın