https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
Dilekçe Tutanak Nasıl Yazılır Dilekçe Yazarken Nelere Dikkat Edilir Dilekçe Tutanak örneği - Rüya Tabirleri
Anasayfa » Haber » Dilekçe Tutanak Nasıl Yazılır Dilekçe Yazarken Nelere Dikkat Edilir Dilekçe Tutanak örneği

Dilekçe Tutanak Nasıl Yazılır Dilekçe Yazarken Nelere Dikkat Edilir Dilekçe Tutanak örneği

rekor nedir

miktar; Olayı keşfedenler veya Parlamento, Yönetim Kurulu, Mahkeme vb. tarafından belgelenmesi ve imzalanması gereken bir durum. Söylenen sözlerin olduğu gibi yazının olduğu yere yerleştirilmesiyle oluşan belgedir. Diğer bir deyişle, “Belgelendirilmesi gereken durumu belirtenlerin hazırlayıp imzaladığı belgeye rapor veya tutanak denir. Tutanaklar, herhangi bir kişisel görüş veya yorum olmaksızın sade ve anlaşılır bir üslupla yazılır. Tutanaklar, aksi ispat edilene kadar yasal olarak geçerli belgelerdir. “

Günlük, belirli bir zamanda bir toplantının, konuşmanın, müzakerenin veya herhangi bir olayın önemli noktalarının yazılı bir kaydıdır. Kayıt, olay sırasında duyulan kelimelerin bir özeti, alınan kararların ve alınan eylemlerin bir kaydı, tartışılan fikirler üzerine notlar ve herhangi bir konuşmacının ana fikirlerinin bir kaydı yoluyla oluşturulur. Tutanaklar mahkemede delil olarak kullanılabileceği gibi resmi kayıt ve belgeler de kullanılabilir.

Yazma amacı doğru

Kayıt tutmanın amacı, gelecekte referans olarak kullanılabilmesi için önemli bilgileri kaydetmektir. Kayıt, konuşma sırasında katılımcılar tarafından verilen bilgilerin ayrıntılarını ve anlamlarını not eder, böylece gelecekte tartışmalarda veya karar vermede fikirlerin yeniden gözden geçirilmesi ve yinelenmesi gerektiğinde kullanılabilirler.

dakika nasıl yazılır

Rapor, bilgisayar veya daktilo kullanılarak çizgisiz beyaz kağıda yazılabileceği gibi silinmez bir kalemle okunaklı bir şekilde el yazısı ile de yazılabilir. Raporda hatalı yazılan kelimenin üzeri bir satır ile çizilir ve baş harfleri ile düzeltme yapılır. Raporda silme, kazıma veya sonradan ekleme yapılmasına izin verilmez. Birden fazla sayfa kullanılıyorsa, her sayfa numaralandırılır ve biçimlendirilir. Rapor birden fazla nüsha olarak düzenleniyorsa her nüsha ıslak imzalıdır.

Tutanaklar ağırlıklı olarak toplantı ve etkinlik tutanakları olarak gruplandırılsa da tutanakların toplantı veya etkinliğin içeriğine göre adlandırıldığına da dikkat çekiliyor: arama tutanağı, duruşma tutanağı, iş kazası tutanağı, devamsızlık tutanağı, kaza tutanağı, kayıp eşya tutanağı , test raporu, teslimat raporu, tespit raporu, yangın raporu vb.

Toplantıdaki tartışmaların doğru bir şekilde kaydedilmesi için toplantı tutanaklarının dikkatli bir şekilde hazırlanması gerekir. Tutanakların doğru, eksiksiz ve anlaşılır olması önemlidir. Tutanaklarda toplantıya katılanların isimleri, katılanların sayısı, toplantının başlangıç ​​ve bitiş saati, alınan kararların detayları, görüşülen öneriler, karşılaşılan sorunlar, sorular ve tartışılan ana konular yer almalıdır. Toplantıda.

Toplantı tutanağında öncelikle toplantı gündemi yazılır. Konular görüşüldükten, konuşulanlar ve alınan kararlar yazıldıktan sonra tutanak toplantıda hazır bulunanlar tarafından okunur ve imzalanır. Kaza kayıtları, kazanın ne zaman, nerede ve nasıl meydana geldiğinin yanı sıra kazaya karışanların kimliklerini içerir. Olaylar oluş sırasına göre anlatılır. Tutanak tutan kişi ve varsa tanıklar tarafından okunup imzalanır. Toplantı tutanakları toplantı başlangıcından itibaren, toplantı tutanakları ise etkinlikten hemen sonra hazırlanır. Tutanakta söylenenler ve gösterilenler açıkça yazılır ve olduğu gibi yoruma izin verilmez. İmza sahiplerinin adları ve soyadları açıkça belirtilir.

Dakikaların kullanım amaçları

Dakikaların kullanım alanları oldukça geniştir. İş toplantıları, yönetim kurulu toplantıları, yönetim toplantıları, genel kurul toplantıları, konferans, seminer, müzakere, hukuki işlemler, resmi ve özel toplantılar, eğitim toplantıları, spor kulüpleri gibi birçok alanda tutanak tutulabilir.

mikro elementler

Başlık: Folionun üst orta kısmına büyük harflerle yazılır. Başlık, tutanak şeklinde veya etkinlik veya toplantının içeriğini yansıtan bir başlık şeklinde konulabilir: hasar tespit tutanağı, öğretmenler kurulu toplantı tutanağı vb.

Giriş: Toplantı tutanağında yer, zaman, toplantı gündemi, açılış, yoklama gibi maddeler; Olay tutanaklarında olaya ilişkin ön bilgilerin, saat ve yerin belirtildiği bölümdür.

Geliştirme: Gündemde yer alan tartışmaların, toplantı tutanağında olayın oluş sırasına göre toplantı tutanağında açıklandığı bölümdür.

Özet: Toplantı tutanağında kararların yazıldığı ve tutanakların katılımcılar tarafından okunduğu kısımdır. Organizatörlerin tutanakları tuttuklarını ve (varsa) tanıkların tutanakları okuduklarını beyan ettikleri etkinlik tutanaklarının bölümüdür. Tarih ve saat: Giriş bölümünde belirtilmesine rağmen yine sonsöz bölümünden sonra yazılan bölümdür. Toplantı tutanağının bu bölümünde saat belirtilmeyebilir.

İmza: Toplantı tutanağında toplantıya katılanların, varsa tanıkların adlarının, unvanlarının ve imzalarının toplantı tutanağında yer aldığı bölümdür.

Mikro yazarken nelere dikkat edilmelidir?

Bilgisayar ve daktilo ile yazılabileceği gibi okunaklı olmak kaydıyla elle de yazılabilir. Tutanak elle yazılırsa dolma kalem veya tükenmez kalem kullanılır. Tutanaklar düzgün, kısa ve anlaşılır bir dille yazılmalıdır. Rapor, sayfanın yalnızca bir yüzüne yazılır. Tutanak birden fazla sayfaya yazılacaksa, tutanak sayısı sayfanın üst kısmında belirtilir ve her sayfanın altına imza atılır.

Raporda herhangi bir silme, kazıma veya ekleme yapılmamıştır. Yanlış bir kelime yazılırsa bir satır çizilir, çizilen kelimeden hemen sonra parantez açılarak çizilen kelime sayısı yazılır ve son olarak raporu hazırlayanlar tarafından paraflanır. Tutanağın başlık ve sonuç bölümünde tutanaklara yer verildiğine dikkat edilmelidir.

Raporda tarih ve gerekirse saat bilgilerine yer verilmelidir. Tutanaklarda olaya tanık olanların veya toplantı başkanlarının adları, soyadları ve imzaları bulunmalıdır. Rapor kronolojik sırayla açıklanmalıdır. Olaya ve duruma göre (toplantı raporu, kaza raporu, eşya bulundu raporu vb.) farklı adlandırma raporları vardır.

Kayıt örnekleri

olay raporu
03/15/2016 Pazar günü saat 09:45’te görevlendirildiğimiz YGS oturumunda, açıklanan kimlik belgesi, 130542 numaralı salonda üçüncü sırada oturan Mohamed Gaimez tarafından TR 12452565451 kimlik numaralı ve üzerindeki fotoğrafta kimliği tespit edilmiştir. cevap kağıdı eşleşmiyor. Sınav salonuna çağrılan güvenlik görevlileri, şahsı sınav salonundan çıkararak hakkında yasal işlem başlattı.

Bu rapor tarafımızca hazırlanmış ve imzalanmıştır. 03/15/2016 10.00
İmza
salonun başkanı
İmza
süpervizör
İmza
polis memuru
İmza
inşaat sınavı
sorumlu

Rapor örneği 2

17.05.2016 tarihinde okul bahçesini gözetleme görevimizi yaparken okul binasının karşısındaki apartmanın dış cephe kaplama panellerinden birinin asıldığı fark edildi. O gün havanın çok sert olması nedeniyle plakanın kırılarak okul bahçesine düşme olasılığı düşünüldü; Durum okul yönetimine, ilgili apartman görevlisine ve belediyeye bildirilmiştir.

Okul yönetimi tedbir amaçlı ikinci ve üçüncü ders saatlerinde öğrencilerin bahçeye çıkmasına izin vermedi. Belediye ekiplerinin gelerek düşebilecek eşyaları kaldırması ile tehlike ortadan kalktı ve bir sonraki ders aralarında öğrencilerin bahçeye çıkmalarına izin verildi. Bu rapor bir arada tutulur ve tarafımızdan imzalanır.

17.05.2016, saat: 10.45.
İmza
Hasan Belair
nöbetçi öğretmen
İmza
Fatih Doğan
nöbetçi öğretmen

Onur Genel Kurulu toplantı tutanağı

Toplantı tarihi: 09.10.2015
Buluşma saati: 15.45
Buluşma yeri: Öğretmenler odası
Toplantı numarası: 01
Kara La: 01

iş çizelgesi
1. Açılış ve katılım
2. Yönetim Kurulunu seçme şerefi
3. Uygunsuz öğrenci davranışlarını tespit etmek ve olumsuz davranışları önlemek
4. Öğrenci sorumlulukları
5. Sonuç

tartışmalar ve alınan kararlar
1. Açılış ve Yoklama: Onursal Genel Kurul, Tekin KOCAMAN başkanlığında 09/10/2015 günü saat 15:45’te Öğretmenler Odası’nda toplandı. Oy pusulasında tüm yönetim kurulu üyelerinin hazır olduğu belirlendi. Divan sekreterliğine Gülcan KARAKUŞ ve Yılmaz GÜLER seçildi.

2. Onur Kurulu’nun Seçimi: Onur Kurulu Başkanı Tekin Kocaman, Onursal Genel Kurul’un Onur Kurulu’nun çalışmalarını değerlendiren bir üst kurul olduğunu belirtti. Onur kurulunun onur kurulunu seçtiğini, ardından sınıf düzeyinde gönüllü olan öğrencilerden onur kurulunun seçildiğini söyledi. seçimlerde; Gülcan KARAKUS 12. sınıftan itibaren Onur Kurulu 2. Başkanlığına seçildi. 9. sınıfları temsilen Utku BAYINDIRLI, 10. sınıfları temsilen Asiye GEYLANİ, 11. sınıfları temsilen Recep Çalımlı diğer Onur Kurulu üyeleri olarak seçildiler.

3. Uygunsuz Öğrenci Davranışlarının Tespit Edilmesi ve Olumsuz Davranışların Önlenmesi: Onur Kurulu Başkanı Tekin KOCAMAN, okulumuz genelinde hangi olumsuz davranışları gördüğünüzü sordu. Recep Jelimli Yılmaz Güler, derslerden izinsiz çıkmanın ve çalışma ortamlarındaki gürültünün önemli sorunlar olduğunu söyledi. Gülcan KARAKUS, bazı öğrencilerin kılık kıyafet kurallarına uymadığını belirtti. Yapılan görüşmelerde çalışmalarda gürültü yapılması, derslerden izinsiz çıkma ve yaygın bir sorun olarak görülen giyinme alışkanlığının okul yönetimine bildirilmesine karar verildi.

4. Metin: Tutanak (toplantı tutanağı) Metnin hazırlanması 1. Okulunuzda daha önce kurul ve komitelere katıldınız mı? Lütfen açıkla. 2. Tüm görüşmelerin katipler tarafından kayıt altına alındığı, işi müzakere ve karar almaya bağlı olan kamu kurumu hangisidir? 151 4. Öğrenci Sorumlulukları: Onur Kurulu Başkanı Tekin KOCAMAN, öğrenciliğin aynı zamanda bir meslek olduğunu belirterek, geçmişte öğrenci kelimesi yerine öğrenci yani öğrenci kelimesinin kullanıldığını, öğrencinin bilgi talep etmesi gerektiğini belirtti. ve bilim. Gülcan KARAKUŞ, öğrencilerin okulda ve yurtta düzenli bir yaşam için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Asiye GEYLANİ, öğrencilerin kendileri için hazırlanan derslere devam etmeleri ve derse katılımlarının en büyük sorumlulukları olduğunu belirtti. Utku BAYINDIRLI sorumluluk modelinin hazırlanmasını ve sınıflara yaygınlaştırılmasını önerdi. Yılmaz Güler, yazılı sorumluluk listesinin öğrencilerin ilgisini çekeceğini söyledi. Yapılan toplantılarda öğrenci sorumluluk formu oluşturulmuş ve formun okul idaresinden izin alınarak sınıflara asılmasına karar verilmiştir.

5. Sonuç: Tekin KOCAMAN, yönetim kurulu üyelerine eklemek istedikleri bir şey olup olmadığını sordu. Yönetim Kurulu Teşekkürler. Başkan, başarılı ve sorunsuz bir dönem temennisiyle toplantıyı sonlandırdı.
İmza Tekin KOCAMAN Onursal Yönetim Kurulu Başkanı İmza Gülcan KARAKUŞ Yönetim Kurulu Başkanı (Yazar) İmza Yılmaz GÜLER Üye (Yazar) İmza Recep ÇALIMLI Üye İmza Ali KAYA İmza Üye Orhan ÇELİKER İmza Üye Utku BAYINDIRLI Üye İmza Asiye GEYLII

Halide Edip ADIVAR Nurullah Ataç’ın Ateş Gömleği Özeti

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın