medyauzmani.com
EYT Kritik Maaş Detayları: Yönetmelik Bekleniyor – Rüya Tabirleri

EYT Kritik Maaş Detayları: Yönetmelik Bekleniyor

Çalışanlar ve dar gelirlilerle ilgili önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek üç önemli düzenleme tamamlandı. Bunlardan EYT emekli olmayı bekleyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirirken, yapılan çalışmalarla formül netleşmeye başlıyor. EYT düzenlemesinde önemli bir emeklilik sistemi üzerinde çalışılırken, emekli olabilecek yaşta milyonlarca vatandaş kısa sürede emekli olacak. EYT Yönetmeliği ve Aşamalı Emeklilik Programı detayları aşağıdadır.

Emeklilik Sistemi

EYT yönetmeliği ile ilgili son dakika haberlerine göre odaklandığı formül, yaklaşık 1,5 milyon EYT üyesine ilk etapta emeklilik hakkı kazandıracak.

Sabah’ın haberine göre kademeli emeklilik sisteminin detayları şöyle:

Adım adım 4 ila 4,5 milyon kişi emekli olacak

EYT’den ayrılma aşamasına getirilen araştırmaya göre, 1999’dan önce çalışmaya başlayan 25 yaşını doldurmuş erkekler ve 20 yaşını doldurmuş kadınlar, yaşlarına bakılmaksızın emekli olabiliyor.

EYT domaininde yaklaşık 3-4 milyon kişi bulunmaktadır. Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin emekli olma hakkına sahip olacağı hesaplanıyor. Daha sonra işaretlenen gün sayısına göre derecelendirilmek üzere gündeme alındı.

Böylece kalan 2 ila 3 milyon EYT üyesi kademeli olarak emekli olma hakkını elde edecek.

Emekliler için önemli maaş düzenlemesi

Öte yandan maaşlara ilişkin düzenleme merakla bekleniyor. Burada ise çalışmanın temel aldığı ilke, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine indirilmesi olarak görünmektedir.

AKP, asgari ücrete ulaşmak için 3 bin 500 lira olan asgari emekli maaşını istiyor.

Vatandaşların emekli maaşıyla ilgili beklentileri ilgili bakanlıklara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Bu doğrultuda bazı hazırlıkların ve hesaplamaların yapıldığı bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda emekli, çalışan ve dar gelirlilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki günlerde 3 önemli düzenleme gündeme geldi.

Ayrıca sözleşmeli personel düzenlemesine kamu çağrı merkezlerinin de dahil edilmesi planlanmaktadır. Böylece 600.000 müteahhit kamuda istihdam edilecek.

3600 emekli maaşını artıracak

3600 Endeks yönetmeliği 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

Başta polis ve öğretmenler olmak üzere yüz binlerce kişinin ayarlanmayı beklediği bildiriliyor.

AKP çalışanları, yeni yıldan itibaren emekli olmak isteyenlerin sayısının 300 bine ulaşacağını söylüyor.

Önümüzdeki yıl bu kişilerin yerine atamalar olacağı için kamuya atanacak personel sayısının çok yüksek olması bekleniyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın