medyauzmani.com
FETÖ terör örgütünün 1985’teki sızıntısı ortaya çıktı! Eski bir albaydan bomba itirafları – Rüya Tabirleri

FETÖ terör örgütünün 1985’teki sızıntısı ortaya çıktı! Eski bir albaydan bomba itirafları

İddianamede 1985 sınavlarında FETÖ’nün orduya nasıl sızdığına dair çarpıcı itiraflar yer aldı.

Veto bağlantısı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından (KKKCengiz S. hakkında idari soruşturma başlatıldı. FETÖ ile ilişkisi olduğu şüphesiyle. Yapılan arama sonucunda, zanlının Koleli Askeri Lisesi’nde öğrenci olduğu yıllarda”ilişkisel dernekBu nedenle soruşturma altına alındığı belirlendi.

Buna göre Cengiz S. 27 Mart 2017’de örgütün evinde askeri lise sınavına hazırlandığına ve kendisine önceden bazı soruların sorulduğuna dair ifadesi alınan .

Bu itirafların ardından KKK Hukuk Hizmetleri Başkanlığı, Cengiz Sy’nin durumunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi.

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sınavdaki önceki sorular kapatıldı

İddianamede ifadelerine yer verilen Cengiz Sy, ilk ve ortaokulu Tokat’ta tamamladıktan sonra askeri ortaöğretim sınavlarına girmeye karar verdiğini, bunu kendisiyle paylaşan hemşerisi aracılığıyla 1985 yılında Ankara’ya geldiğini söyledi. Durum.

Cengiz C, FETÖ’ye ait bir evde sınava hazırlanmaya başladığını belirterek, “Evde benden yaşça büyük bir üniversite öğrencisi vardı, adı Ö.K. Ben … idim. Adını hatırlamadığım bir kişi daha vardı. Üç öğrenciydik, üniversiteye giden kişi bize Türkçe, fen ve matematik okuturdu. Bu evde kaldığım kısa sürede beni tanımaya ve ölçmeye çalıştılar. O zamanlar çok gençtim. Şimdi geriye dönüp baktığımda FETÖ olduğunu anlıyorum.dedi.

Yıllar önce kendi kendine öğretti “organizasyon kardeşYaşananları hatırlamadığını belirten Cengiz C, Ankara’da hazırlandıktan sonra İstanbul’da askeri lise sınavına girdiğini belirterek şu bilgileri verdi:

1985 yılında sınava girdim. Bana öğreten kişi sınavda çıkacak Türkçe soruları sınavdan birkaç gün önce verdi. Aslında o an bana bu soruların sınavda çıkacağını söylemedi ama o konuları ve o soruları çalışmamı söyledi. “Bana öğreten kişinin ‘çalış’ dediği sorular olduğunu gördüm. Sınavı geçtim, mülakat ve sağlık kontrolünden sonra Kuleli’yi kazandım. Askeri Lise. Kaç soru yaptığımı hatırlamıyorum. teklif edildi.”

Cengiz C, Ankara’da aynı evde sınava birlikte hazırladıkları iki arkadaşının Işıklar Askeri Lisesi’ni kazandığını söyledi.

“Soruların nasıl aynı olduğunu bilmiyorum”

Askeri liseye başladıktan sonra FE ve M.Ç’nin kendisini farklı zamanlarda arayarak örgüt evlerine gitmesi için baskı yaptığını öne süren Cengiz C.Bu kişiler o dönemde Fethullah Gülen cemaatinin evlerine gitmemi önerdiler. FE’nin teklifini kabul etmedim. M. Bu evleri defalarca ziyaret ettim. O zamanlar 16 yaşındaydım. Toplumun ne olduğunu bilmiyordum. O evlere gittiğimi, yemek yediğimi hatırlıyorum. Ancak ne Ankara’daki evlerde ne de İstanbul’da gittiğim evlerde FETÖ örgütü hakkında, gizlilik hakkında, Fethullah hakkında hiçbir şey söylenmedi.Savunmasını yaptı.

Bu yapı ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK1986 yılında idari soruşturma başlatıldığına değinen Cengiz C., bu kapsamda tanıştığı yüzbaşı rütbesindeki bir subaya örgüt hakkında bildiklerini anlattığını belirterek, şunları söyledi:

“1985’te Ankara’da okurken bana sunulan bazı Türkçe sorularla girdiğim sınavdaki Türkçe soruların aynı olduğunu, beni evde çalıştıran kişinin neden yönlendirdiğini bilmiyorum. Belki de amaçları beni sınavlara bu şekilde yönlendirmek ve okula girmemi kolaylaştırmaktı onlara göre.Askeri okulun ilk yılında muhtemelen beni koridorda durdurup diyaloglara davet etmişlerdi. Bahsettiğiniz bu dönem de dahil olmak üzere Fetih Allah yapısıyla hiçbir temasım olmadı. 1986 yılındaki idari soruşturmada verdiğim ifadede de söylediğim sözler nedeniyle o kişiler aralarına mesafe koydular. Kod adı herhangi bir örgüte üye değildi. TSK’dan neden ihraç edildim bilmiyorum.”

32 yıldan 6 aya kadar hapis cezası isteniyor

FETÖ terör örgütünün kurulduğu ilk günden itibaren öncelikli hedefinin Tunus Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmak olduğu belirtilen iddianamede, bu doğrultuda görevlendirilen gençlerin askeri ortaokullara ve harp okullarına yönlendirildiği belirtildi. .

İddianamede, FETÖ’nün mensuplarını ordu kadrolarına yerleştirmek için sınav sorularını sızdırdığı belirtildi.1980’li yıllardan itibaren Tunus Silahlı Kuvvetleri’ne sızan FETÖ mensupları, 1980’li yıllardan itibaren eğitim kurumlarında, diğer askeri okullarda, eğitim ve öğretim birimlerinde personel temini, görevlendirme, istihbarat, karşı istihbarat, ölçme ve değerlendirme birimlerinde görev yapmaktadır. 1990’lar. .saptanmış.

Bu kapsamda iddianamede, Cengiz C.’nin 1985 yılındaki askeri lise sınavından önce örgütün diğer mensupları gibi önceden sorular sorarak sınavı geçtiği ve zanlının albay rütbesine yükseldiği belirtildi.

İddianamede, örgüt faaliyetleri kapsamında yapılan sınavı kazanarak kamu kurumlarına zarar verdiği sabit olan zanlıya “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası verildi. .Nitelikli Dolandırıcılık SerisiÖte yandan, işten çıkarılacağı güne kadar 5 yıldan 17 yıl 6 aya kadar hapis ve maaşı tutarında adlî para cezasına çarptırılması talep edildi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın