medyauzmani.com
Fırtınaya Karşı Romanı Özeti Konusu Kişileri Kimin Içeriği Kısaca – Rüya Tabirleri

Fırtınaya Karşı Romanı Özeti Konusu Kişileri Kimin Içeriği Kısaca

1. Konik roman:

Ekonomik nedenlerle başlayan göçün yarattığı sorunları, büyük şehir özlemini, şehrin çıkmazlarını ve uyumsuzluklarını anlattı.

İkinci romanın özeti:

İnternette daha hızlı gezinin. Firefox’u Google Araç Çubuğu ile edinin

Güzel bir bahar gününde Mehmet, Ankara’ya taşınacaklarının acı haberini alır. Üzücü haber şu ki, oradaki yaşam koşulları hakkında çok az şey biliniyor. Mohamed dışında herkes bu karardan memnundur ve hazırlıklarına başlarlar. Babasının başkente yerleşeceği için mutludur. Birçok iş fırsatı olduğunu ve çok parası olduğunu düşünüyor. Ancak babası bunu böyle planlamamıştı ve bunu kendisi de biliyor.

Muhammed bu kararı değiştirmek için elinden gelen her şeyi yapmak ister ama onu dinlemeyeceklerini bilir. Orada olmayan çocuğun yer hakkında kötü yargılara sahip olduğu gerçeğini arkadaşı Hayri’nin mektupları sayesinde anlarsınız. Hayri onun ilkokul arkadaşıdır. Heyri zeki ve yaramaz sarışın bir çocuktur. Hiri’nin çok zeki bir çocuk olduğunu düşünen köy öğretmeni, anne babasına onun burada mahvolacağını ve başkentte daha iyi okullara gitmesi gerektiğini söyler. Ailesinin yoksulluğuna rağmen çocuklarının geleceği için Ankara’ya giderler. Corsan isimli köpeğini yanına alamadığı için yakın arkadaşı Muhammed’e verir ve bir gün onu almaya geleceğini söyler. Heyri Mehmet mektubunda hep Ankara’dan bahseder ve ne zaman üzülse ona yazar. Bunu ailesine anlatmak istedi ama onu dinlemeyeceklerini bildiği için vazgeçti.

Her şeyin yemyeşil ve mis kokulu olduğu bir bahar günü köyden yola çıkarak her yerin binalarla ve dumanla kaplandığı büyük şehre doğru yola çıkarlar. Orada Joseph Amcaları tarafından karşılanırlar ve onun üst katında geçici, penceresiz bir evde yaşarlar. Joseph Amca, Çin Tepe zenginlerinden biri olduğu için saygı görür. Bir dikiş atölyesi var ve babası burada hamal olarak çalışıyor. Kuzen Yusef Hakan ile birlikte bir süre yeri tanımak ve görmek için dolaştılar. Mahalle çocuklarına hemen ısınır. Bu arada, anında bağlanmalarının sebeplerinden biri de çocukların korsana yaklaşmak istemeleriydi.

Bunlardan biri Muhammed’in dikkatini çeker. Bu kişi mahalledeki en fakir kişidir. Muhlis’in kendisine ait bir atı vardır ve bu onları yakınlaştırır. Mohalis, hayatını eski eşyalar alıp satarak kazanıyor. Mahlis’in atı, askere gitmeden önce kardeşi Ramazan tarafından bir kömür tüccarından satın alınmış. At zayıf ve zayıf. Ancak iyi beslenme sonucunda güçlü bir at olacağına inanıyorlar. Muhalis ve Mehmet Yıldız varlıklı mahallelerdeki evlerin bahçelerinden ot toplayarak iyi bir yiyecek kaynağı bulurlar. Yıldız birkaç hafta sonra toparlanmaya başlar. Bu sırada yaşlı bir kadın olan Zekie Hanım ile tanışırlar. Aralarında iyi bir dostluk oluşur.

Muhammed, Kuran’ı Hairi’ye vermek için onların yerine gider. Hiri’nin ailesini kaybettikten sonra sokaklarda yaşadığını söylüyorlar. Mehmet, Hayri’yi almak ister ama kabul etmez. Bilgisayar korsanlığına da ilgi göstermiyor. Korsan, Mehmet’le dönmez ve Hayri’nin yanında kalır. Günler geçtikçe Hayri ve Korsan bitkin ve perişan halde Mehmet’in evine giderler. Muhammed fakir bir ailenin çocuğu olduğu için onu yanlarına alamazlar. Zekie Hanım’ın yanına koydu. Hayri o günden sonra iyileşir ve eski haline döner. Mohamed, bir minibüs şoförünün yanında asistan olarak çalışmaya başlar. İşi için iyi para alıyor.

Ramazan, ordudan sadık bir ağabeydir ve onları şaşırtır. Ramazan uzun boylu, yakışıklı bir adamdır. Bu tatil sırasında Muhammed’in ablası Hatice ile yakınlaşmaya başladılar. Aralarındaki bağı güçlendirmek için piknik düzenlerler. Piknikten dönerken korsan belediye görevlileri tarafından vuruldu. Herkes şaşırdı. Bu eserin sonu ise yaramaz ve sinirli bir çocuk olan Hakan’a dayanmaktadır. Mehmet, Hakan’a vurarak kin ve öfkesini yenmeye çalışır. Ama Muhammed için önemli olan bunu yakın arkadaşı Khairy’ye nasıl açıklayacağıdır. Günler sonra Mehmet ve Melis Yıldız’ın gemisine binerek Zakia Hanım’ı ziyaret ettiler. Hayri’ye kazayı baştan anlatırlar. Al-Hiri olaydan rahatsız değil. Buddha, Hattori’nin olgun olduğunun ve olaylara geniş bir yelpazeden baktığının bir göstergesidir. Bir yandan Mohamed Khairy’nin tepkisi karşısında Qorsan’a üzülür ve Hiry’yi sevindirir. Yağmur nedeniyle yollar çamurlu ve kaygan olduğu için araba eve dönerken takla atıyor. Mehlis ve Yıldız yerde elektrik kabloları asılıyken orada hayatlarını kaybetti. Muhammed, kederini gidermek için hayalindeki planları gerçekleştirmeye başlar. Muhammed iyi bir çeyiz alır ve köyüne gider.

3. Anna Vickery’nin romanı

İnsanların basmakalıp bilgilerinden kurtulmaları ve olaylara geniş bir yelpazede bakmaları gerekiyor. Toplumumuzda insanları yaşına göre değil, düşünce ve davranışlarına göre değerlendirmemiz gerektiğini söyler.

4. Kitaptaki olay ve kişilerin değerlendirilmesi

Heyri parlak sarı saçlı yakışıklı bir çocuktur. Aynı zamanda çok zeki bir kişiliğe sahiptir.

Muhammed 12-13 yaşlarında bir erkek çocuktur. O kısa, tatlı ve her şeyin nasıl üstesinden geleceğini biliyor.

Ramazan yakışıklı, uzun saçlı, siyah saçlı bir delikanlıdır. Aynı zamanda elinde tuttuğu her şeyi kırabilecek, her şeyin üstesinden gelebilecek çok özel bir yapısı var.

Zakia Hanım yaşlı ve sevgi dolu bir insandır. İnsanlardan yardımını esirgemeyen, yumuşak kalpli, varlıklı bir ev hanımıdır.

Saygılarımla, fakir bir ailede doğdu. Zeki ve ileri görüşlüdür. Aynı zamanda çizime de büyük bir ilgisi var.

5. Roman hakkında kişisel görüşler

Bence bu kitap akıcı bir dille yazılmış. Bu yüzden bir kitap sıkıcı olmak zorunda değildir. Şahsen ben bu kitabı okurken çok keyif aldım ve hiç sıkılmadım. Olaylar çok inandırıcı. Gerçek hayatta bu tür durumlarla karşılaşma olasılığı çok yüksektir. Bu kitap sade bir dille yazıldığı için anlaşılır ve herkes okuyabilir.

Diğer roman özetleri

kitap özetleri

“Köy kızı Fatima Gunner Tech Charik’in özeti, Yüzbaşı Haki Kamel Bashi’nin özeti.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın