medyauzmani.com
Fransa ve Almanya’dan Ukrayna için yeni bir karar – Rüya Tabirleri

Fransa ve Almanya’dan Ukrayna için yeni bir karar

Putin, 5 Ekim’de Kherson, Zaporizhia, Luhansk ve Donetsk bölgelerinin ilhakına ilişkin yasayı resmen imzalamasının ardından enerji konusunda sıkıntılar yaşasa da Batı’nın Ukrayna’ya yaptığı yardımları daha da artırmasına neden oldu.

Fransa, Ukrayna’ya desteği artırma sözü verdi

Fransa’nın Ukrayna’ya insansız hava araçlarına (İHA) karşı kullanılmak üzere hava savunma füzeleri ve askerlerine özel eğitim sağlama sözü verdiği bildirildi.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Licornu, Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, Fransa’da yaklaşık 2 bin Ukraynalı askerin eğitileceğini söyledi.

“Maalesef savaşın devam edeceğine inanıyoruz.” Licorno, ifadeyi kullanarak asker yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Licornu, Fransa’nın sunduğu yoğun askeri tatbikatları “önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Crotale hava savunma füze bataryaları

Ukrayna’ya hava savunma füzeleri

Bakan Licorno, Ukrayna’ya gönderilmek üzere hazırlanan Crotal hava savunma füzelerinin bataryalarının insansız hava araçları ve hava bombardımanıyla mücadelede etkili olacağını söyledi.

Fransa, Ukrayna’ya istihbarat sağlıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 13 Ekim’de Fransa’nın Ukraynalılara kendilerini savunmaları için istihbarat sağladığını söyledi.

Sezar Obso

Macron, Ukrayna-Rus savaşının başlamasından bu yana Ukrayna’ya 18 Sezar obüs gönderildiğini ve 6 top daha göndermek için çalıştıklarını ifade ederken, Macron, Ukrayna’ya radar ve uçaksavar füzesi göndereceklerini duyurdu.

Savaşın ilk günlerinden itibaren Fransa’nın Romanya’ya asker ve askeri teçhizat yerleştirdiğini ve Doğu Avrupa ülkelerindeki askeri varlığını hatırlatarak, “Ukraynalıların kendilerini savunabilmeleri için istihbarat sağlıyoruz, ancak bunun hakkında çok fazla konuşmamak daha iyi.” dedi.

Alman ordusu, IRIS-T sistemlerini kullanmak için 5.000 Ukrayna askerini eğitmeyi planlıyor

Alman NTV’si, Alman Silahlı Kuvvetleri’nin (Bundeswehr) komuta kademesinin, AB Askeri Yardım Misyonu eğitim görevi kapsamında 5.000 Ukraynalı askeri eğitmeyi planladığını bildirdi.

IRIS-T SLM Hava Savunma Sistemleri

Eğitime Avrupa’dan toplam 15 bin asker katılacak

Habere göre yeni askerler görev kapsamında temel eğitim alma imkanına sahip olurken, tecrübeli askerler özel eğitimden geçecek. Özellikle askerler, daha önce Ukrayna’ya tedarik edilen IRIS-T SLM hava savunma sistemlerini kullanmak üzere eğitilecek.

Eğitime Avrupa’nın dört bir yanından toplam 15 bin askerin katılacağı ve bunların 5 bininin Ukrayna vatandaşı olduğu ve bu kişilerin Alman ordusunun tesislerinde eğitileceği belirtildi.

Rus ordusunun kayıpları 65.000’e yakın

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, bugün ulusa hitaben yaptığı konuşmada, “Düşmanın kayıpları 65 bine yaklaşıyor. Birçok Rus vatandaşı, Kremlin’de çok az insanın gerçeği görmezden gelmesi ihtimali için hayatını verdi.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın