medyauzmani.com
Hazırlıksız Konuşma Nasıl Yapılır Nelere Dikkat Edilmelidir PDF – Rüya Tabirleri

Hazırlıksız Konuşma Nasıl Yapılır Nelere Dikkat Edilmelidir PDF

Anında sohbet nasıl yapılır

Günümüz yaşamında iletişimin olanakları ve süresi giderek artmaktadır. Bu nedenle sağlıklı iletişimin sağlanabilmesi için doğaçlama konuşmalar bu süreçte önem kazanır. doğaçlama konuşma Bireyin yetiştirilme tarzı, güzel ahlakı, bilgisi, dünya görüşü, ahlakı, kelime dağarcığı ve sosyal çevresi gibi birçok özelliği hakkında görüşmeciye ipuçları veren bir süreçtir. Bu yüzden önceden konuşmak çok önemlidir. Doğaçlama konuşmalar belli bir plana göre yapılmaz, ortamın şartlarına göre şekillenir ancak konuşmanın temel ilkelerini bilmek size büyük rahatlık sağlayacaktır.

Görüşme sırasında ne yapılmalı?

Konuşmanın konusundan ve amacından sapmayın, hedef kitlenizin özelliklerine uygun hareket edin.
Konuşmanızı uzatmayın. İzleyicilerin tepkilerine dikkat edin. Canı sıkılan biriyle konuşmak ne size ne de kişiye bir şey katmaz.
Sesleri ve heceleri karıştırmadan ve yutmadan tam ve doğru bir şekilde ortaya çıkarın. Kelimeler ve cümleler üzerindeki vurguya dikkat edin. Amaca, ortama, içeriğe ve hedef kitleye uyacak şekilde tonu ayarlamanız gerekir. Konuşurken, kelimenin anlamına göre nefes almak için duraklayın. Bu, hem sizin hem de dinleyicinin dikkatinin canlı olmasını sağlar. Konuşurken gereksiz ses ve kelimeler kullanmayın. Konuşma sırasında “hm, eee, m” veya “burada, yani, yani, örneğin, at” gibi sesler çıkar. Sözcükleri gereksiz yere ve dinleyiciyi rahatsız edecek şekilde kullanmaktan kaçının. Bu tür ifadeler ve sesler, yaratmak istediğiniz etkiyi azaltır.
Beden dilini doğru ve etkili kullanın. Konuşma konusuna, mesaja ve hedef kitlenin özelliklerine uygun jest ve mimikler kullanın. Gereksiz yere mimik ve mimik kullanmak sizi hedefinizden uzaklaştırmaktan başka işe yaramaz. Dinleyicilerle göz temasının doğru iletişimin en önemli silahlarından biri olduğunu unutmayın.
Görünüşünüz ve giyiminiz, konuşurken dinleyiciyi etkileyen faktörlerdir. Bunlara dikkat edin.
Her zaman giyiminize ve vücut bakımınıza dikkat edin, doğaçlama konuşma adından da anlaşılacağı gibi belirli bir zamanda yapılmaz. Konuşmanıza etkili bir şekilde başlamak için dinleyicilere bağlama göre sorular sorabilirsiniz; Şakalar, hikayeler ve anılar anlatabilirsiniz. Bunlar dinleyici ile kısa sürede sağlıklı bir bağ kurmanızı sağlar. Konuşmanızda deyim, atasözü, atasözü, kısa öykü gibi ayrıntılara yer vermeniz konuşmanızı zenginleştirecektir. Konuşmadaki önemli noktaları vurgulamak ve dinleyicilerin ilgisini canlı tutmak için “Öyleyse, özellikle kısaca” gibi geçiş cümleleri kullanın.
Kendinize güvenin. Heyecanın normal olduğunu ve sizi kontrol edeceğini unutmayın.

Yüzyıllık Yalnızlık Özeti, Turgut Özkman

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın