medyauzmani.com
İngiliz medyası Türk silahları hakkında yazdı: Afrika pazarı Türkiye’nin elinde – Rüya Tabirleri

İngiliz medyası Türk silahları hakkında yazdı: Afrika pazarı Türkiye’nin elinde

Türkiye’nin silah sistemleri son dönemde birçok çatışma bölgesinde gösterdiği başarı ile adından söz ettiriyor. Londra merkezli Middle East Eye, “Afrika ülkeleri neden Türkiye’den silah almak için sıraya giriyor?” başlıklı yazısında konuyu inceledi.

Türkiye’nin son yıllarda Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), taarruz helikopterleri ve turboprop uçaklar da dahil olmak üzere yerli üretim askeri teçhizat satın almak isteyen birçok Afrika ülkesine rekor sayıda silah sattığının altı çiziliyor.

Afrika’ya benzersiz savunma teçhizatı ihracatı

Cezayir’in Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen 10 adet Anka-S askeri uçağı satın almak için anlaşmaya yakın olduğu, Fas’ın ise bir yıl önce Baykar’dan 13 adet Bayraktar TB2 SİHA siparişi verdiği hatırlatıldı.

“Türkiye’nin Afrika’ya yaptığı savunma teçhizatı ihracatı miktar, kalite, değer ve erişilebilirlik açısından gerçekten eşsiz. Bu gerçek, Ankara’nın kıtada artan nüfuzundan ve çeşitli Afrika ülkeleriyle siyasi, ekonomik ve güvenlik ilişkilerini güçlendirme stratejisinden ayrı tutulmamalıdır. ” Söylendi.

Türk savunma sanayisinin kabiliyeti ispatlandı

Türk savunma sanayisinin silah sistemlerini hızlı, verimli ve büyük miktarlarda üretme konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahip olduğu da kaydedildi. Afrika kıtasında yer alan ülkeler ve Türkiye’den silah sistemleri tedarikçileri referans alınarak, “2021 yılında Nijer, TAI’den Hürkuş turboprop/hafif taarruz eğitim uçağı siparişi veren ilk yabancı müşteri oldu. Çad ve Libya da bu uçağı sipariş etti. TAI, Hürkuş için Afrika’dan daha fazla müşteri bekliyor.”ifadeler kullanılmıştır.

gerekli silah sistemleri

Aynı haberde, “Kasım 2021’de Nijerya, donanmasına 2 adet Türk yapımı deniz karakol gemisi siparişi verdi. 6 adet T129 ATAK helikopteri de sipariş edildi. Etiyopya, 2021’de TB2’leri satın aldı ve Tigray savaşında kullandı. En az 10 Afrika ülkesi de B yapımı araç siparişi verdi. Zırhlı askeriye.Türk silah sistemlerini birçok Afrika ülkesi için cazip kılan kritik unsurlardan birinin Ankara’ya silah satışının herhangi bir koşula bağlı olmaması olduğu vurgulanan muhtırada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin silahları koşulsuz gelmiyor, pek çok Afrika ülkesinin istediği de tam olarak bu: sağlam, savaşta kanıtlanmış silah sistemleri hızla ve bürokrasi olmadan tedarik ediliyor.”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın