medyauzmani.com
İran, Suudi Arabistan’a saldıracağı iddialarını yalanladı – Rüya Tabirleri

İran, Suudi Arabistan’a saldıracağı iddialarını yalanladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kinani, İran’ın Suudi Arabistan’a saldıracağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Bazı Batılı ve Siyonist çevrelerce bu tür taraflı haberler İran aleyhine olumsuz bir hava yaratmak için yayınlanıyor” dedi.

Kanani iddiaları reddederek, “Bazı Batılı ve Siyonist çevreler tarafından İran’a karşı olumsuz bir hava yaratmak ve bölge ülkeleriyle mevcut olumlu eğilimleri yok etmek için bu tür taraflı haberler yayınlanıyor” dedi.

Kanani, “İran İslam Cumhuriyeti, komşularıyla karşılıklı saygıya dayalı, uluslararası ilke ve kurallar çerçevesinde iyi komşuluk politikasını benimsiyor. komşuları ve bunu ciddiyetle yapmaya devam edecek.”

‘Herhangi bir önlem alırken temkinli olmayacağız’

ABD merkezli Wall Street Journal, İran’ın yakın gelecekte Suudi Arabistan ve Kuzey Irak’a bir saldırı hazırlığında olabileceğini iddia etti. İddiaların ardından Suudi Arabistan, ABD’yi İran’ın 48 saat içinde kendisine karşı bir saldırı hazırlığında olabileceği konusunda uyardı ve uyarı üzerine bölgedeki alarmın üst düzeye çıkarıldığını belirtti.

Beyaz Saray İletişim Direktörü John Kirby dün yaptığı açıklamada, ABD’nin Suudi Arabistan’a yönelik tehditlerinden endişe duyduğunu ve gerekirse yanıt vermekten çekinmeyeceğini belirterek, “Tehdidin görüntüsünden endişe duyuyoruz ve sürekli olarak endişeliyiz. Suudi Arabistan ile temas Askeri ve istihbarat kanalları aracılığıyla ortaklarımız hakkında savunmaya geçmekten çekinmeyeceğiz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın