medyauzmani.com
Jenk, memleketine yaptığı son yolculuğuna veda etmek için doğdu. – Rüya Tabirleri

Jenk, memleketine yaptığı son yolculuğuna veda etmek için doğdu.

Sabah saatlerinde Almanya’dan uçakla Samsun’a getirilen Genç’in cenazesi Taşova bölgesine bağlı Mersimek köyüne götürüldü.

Genk’in köydeki evinin önünde helal yemek yedikten sonra Türk bayrağına sarılı cesedi köy mezarlığına götürüldü.

Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mouloud Genk son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Mouloud Genk’in eşi ve oğlu Kamel Genk ile ailesi ve yakınları, Vali Amasya Mustafa Masatlı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymaki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Radfan Duran ve AKP Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz katıldı. , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Afkan Ala, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi AK Parti Ankara Milletvekili Nasi Bostancı, AK Parti Milletvekilleri Amasya Levent Karahokagel Hasan Giles CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Yurtdışı Türkler ve Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

AKP Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz çok üzgün olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bir Türk kadını nasıl anne olabilir, en zor durumlarda bile çocuklarına ve ailesine nasıl mesajlar vermesi gerektiğini yeni doğan ablamızdan gördük. Nefret ve nefretin değil, sevginin ve muhabbetin dilini nasıl arttırabiliriz? , böylece yeni doğmuş bir bebek annemize bakar.” dedi.

Solingen faciasında 12 yaşındaki kızını kaybeden Mevlüt Genç’in ablası Şehir Öztürk, ablasının Almanlara karşı her zaman dostça davrandığını, ailelerinin kin ve nefretin ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Solingen felaketi

Almanya, Kuzey Ren-Vestfalya, Solingen’de 29 Mayıs 1993’te Untere Werner Caddesi’ndeki Jentsch ailesinin evi ateşe verildi. Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) öldü.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın