medyauzmani.com
Kamuoyunda nüfuz sahibi kişilere karşı yapılacak işlemler listesi – Rüya Tabirleri

Kamuoyunda nüfuz sahibi kişilere karşı yapılacak işlemler listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan “Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği (Sıra No:21)” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kara para aklama, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasıyla mücadelede uluslararası standartları düzenleyen Mali Eylem Görev Gücü, ülkelerin kamu etkisine sahip kişiler için alması gereken önlemleri ana hatlarıyla belirtiyor.

Mali Eylem Görev Gücü’nün teknik uygunluk değerlendirmesinden çıkan sonucun artırılması açısından büyük önem taşıyan düzenleme ile genel hukuka tabi kişiler hakkında bağlayıcı taraflarca alınacak ve uygulanacak ağırlaştırılmış tedbirlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu’nun uygulanmasına etkisi kararlaştırılır.

Buna göre, finansal kurumlar, bazı finansal olmayan işletmeler ve meslekler ve kripto varlık hizmetleri sağlayıcıları, bir müşterinin veya gerçek hak sahibinin kamu etkisine sahip bir kişi olup olmadığını belirlemek için makul adımlar atacaktır.

Risk yönetimi faaliyetleri ayrıca, yabancı bir ülke tarafından seçilen veya atanan kamu etkisine sahip kişilerin belirlenmesine yönelik önlemleri içerecektir.

Yabancı bir ülke tarafından seçilen veya atanan kamu nüfuzuna sahip kişiler ve bunların eşleri, birinci derece hısımları veya hısımları ile ticari ilişki ve işlemlere ilişkin belirlenen tedbirler uygulanacaktır. Bu prosedürler, işlemlerin yüksek riskli olduğu düşünülürse de uygulanacaktır.

Açıklamada yer alan yükümlülüklere uyulmaması halinde Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunda öngörülen cezalar uygulanacaktır.

Açıklamanın uygulanmasına ilişkin Mali Suçları Araştırma Kurumu tarafından delil gösterilebilir. Başvuru kılavuzu Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde ilan edilecektir.

Kılavuzda belirtilen usul veya esaslarda herhangi bir değişiklik öngörüldüğü takdirde bu hususlar internet sitesinde duyurulacaktır. Uygulama, yeni usul ve esaslar kapsamında oluşturulan mevcut kılavuza göre yapılacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın