https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
KEMALETTİN KAMU HAYATI ESERLERİ KİŞİLİĞİ HAKKINDA PDF - Rüya Tabirleri
Anasayfa » Haber » KEMALETTİN KAMU HAYATI ESERLERİ KİŞİLİĞİ HAKKINDA PDF

KEMALETTİN KAMU HAYATI ESERLERİ KİŞİLİĞİ HAKKINDA PDF

“Ülkenin Şairi” olarak da bilinir. şiirlerindeki kafiyelerdendir. Özellikle uyum unsurlarını (tam kafiye) kullandı ve basit, açık ve dürüst konuşmayı benimsedi. Sanatçı, Hicret, Bingöl Çobanları, Evsizlik ve Yalnızlık gibi şiirlerinde kişisel duygularını vatansever bir coşkuyla dile getirmiş ve hayatından portreler sunmuştur. Şiirlerinde “iç” ile “dış”ı birleştiren sanatçı (Gürbirlik, Bingöl Çobanları) Gorbet’nin şiirinde “dış” “iç”in içinde kaybolurken, Bingöl Çobanları’nda dış dünya varlığını sürdürür. Milli mücadele yıllarında Milli Mücadele’nin kazanılması için gayret sarf etmiş, bazı şiirleri bestelenip marşlarda ve türkülerde kullanılmıştır. Eserler: Şiir: Serserilik, Banjul Çobanları, İzmir Yollarında, Yalnızlık

Başka bir kaynak:

(1901-1948)
Şair. Bayburt’ta doğdu. Maliye memuru Osman Nuri Bey’in oğludur. İstanbul Normal Mektebi son sınıf öğrencisi iken milli mücadeleye katılmak üzere Ankara’ya gitti (1920) ve Anadolu Ajansı Matbaa ve İstihbarat Müdürlüğü’nde çalıştı. 1923’te yarım kalan eğitimini tamamladı. 1934’te Anadolu Ajansı muhabiri olarak Paris’e gitti. Orada Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni de bitirdi. Döndüğünde Türk Dil Kurumu merkez üyesi oldu (1938). 1938’de Rize’yi, 1946’da Erzurum’u temsilen milletvekilliği yaptı. Ankara’da öldü. Cebeci Mezarlığı’na defnedildi.
Cumhuriyet dönemi şairlerindendir. İlk şiirlerini mütareke döneminde yazmaya başladı. Asıl ününü Milli Mücadele yıllarında yazdığı şiirlerle elde etmiştir. Bu şiirler Varlık ve Oculation (1933-1934, 1939) dergilerinde yayımlandı. Seyirci, vatanseverlik, savaş, vatansızlık ve aşk temalarını işleyen çok lirik ve samimi birkaç lirik ve epik şiiriyle ünlüdür. Yalnızca kesit sayacını kullanın. Şiirlerini bir kitapta toplamadı. Rıfat Necdet Efremir’in vefatından sonra eserlerinin çoğunu Umumi Şahsiyet ve Kemaleddin’in Şiirleri (1949) üzerine yayımladı. Necmettin Esen (Kemalettin Kamu, 1975) tarafından yeni bir çalışma yapılmıştır.

Hüseyin Nihal Atsız’ın Beyaz Gemi romanının özeti

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın