medyauzmani.com
Mustafa Kemal Atatürkün Eğitim Hayatı Gittiği Okul Listesi PDF – Rüya Tabirleri

Mustafa Kemal Atatürkün Eğitim Hayatı Gittiği Okul Listesi PDF

Mustafa Kemal Atatürk’ün okulları ve Atatürk’ün eğitim hayatı

Mahalle Okulu: Atatürk’ün Eğitim Hayatı Mustafa Kemal, okul çağına geldiğinde annesinin isteği üzerine önce mahalle okuluna gitti.
emsi Efendi okulu: Kısa bir süre mahalle okuluna giden Mustafa Kemal, daha sonra emsi Efendi okuluna katılarak eğitimini burada tamamladı. Bu okulda eğitimine devam ederken babasını kaybeden Mustafa Kemal, eğitimine bir süre ara vermek zorunda kaldı ve annesiyle birlikte amcasının yanında yaşamak için Rabla çiftliğine gitti.
Selanik Askeri İdadisi: Mustafa Kemal’in durumuna üzülen annesi, onu Selanik’teki akrabalarının yanına göndererek Kraliyet İdadisi’ne gitmesini sağladı. Asker olmak isteyen Mustafa Kemal bu okuldan ayrılarak sınavı kazanarak Selanik Askeri İdadisi’ne girdi. Mustafa Kemal’in askeri ve siyasi hayatında düzen ve disiplinin ilk temelleri burada atılmıştır.
Manastır Askeri İdadisi: 1897 yılında bu okula başlayan Mustafa Kemal, Selanik’ten ilk kez ayrıldı. Mustafa Kemal, ülkedeki durumla ilgili tartışmalara ortak oldu ve bu konuda fikir sahibi oldu. İttihatçı hocalardan etkilenerek Batılılaşma fikrinin temelini oluşturmuştur. Mustafa Kemal lisedeyken Dumeki kavgası çıktı. Bu savaşa katılmak istedi ama kabul edilmedi.
İstanbul Harp Okulu: 1899 yılında İstanbul’a gelen Mustafa Kemal bu okula devam etmiştir. Askerliği çok seven Mustafa Kemal bu okulda başarılı bir eğitim hayatı geçirmiştir. Amacı kadro sınavlarını geçerek akademiye gitmekti.
İstanbul Harp Okulu: Harp Okulu sınavlarını kazanan Mustafa Kemal, teğmen rütbesiyle 10 Ocak 1902’de burada eğitime başladı. Bu okuldaki öğretmenlerin bilgilerinden yararlanmaları nedeniyle Atatürk’ün hayatında çok önemli bir yer tutmaktadır. Eğitimini tamamladıktan sonra 11 Ocak 1905’te akademiden takım kaptanı olarak mezun oldu.

Atatürk Okulları başka bir kaynaktır.

Mahalle Mektebi: Mustafa Kemal okul çağına geldiğinde annesi ile babası arasında görüş ayrılığı oluşmuştur. Annesi oğlunun mahalle okuluna gitmesini isterken, babası yeni bir okula gitmesini istiyordu. Annesinin isteği üzerine önce mahalle okuluna gitti.
emsi Efendi okulu: Kısa bir süre mahalle okuluna giden Mustafa Kemal, daha sonra emsi Efendi okuluna katılarak eğitimini burada tamamladı. Bu okulda eğitimine devam ederken babasını kaybeden Mustafa Kemal, eğitimine bir süre ara vermek zorunda kalmış ve annesiyle birlikte amcasının yanında yaşamak için çiftliğe gitmiştir.
Atatürk’ün Eğitim Hayatında Şemsi Efendi Mektebi Atatürk’ün Eğitim Hayatında
Not: Bu okul Osmanlı Devleti’nde Batı tarzı sıbyan mektebi olarak açılan okullardan biridir. Mahalle okulundan farklı olan bu okulda çocuklar yere değil sıralara oturuyordu. Sınıflarda eğitim tahtaları, sıralar ve tabelalar vardı. Öğrenciler için gezilerin düzenlendiği okulda teneffüs, beden eğitimi gibi uygulamaları vardı.
Selanik Askeri İdadisi: Eğitimini yarıda kesen Mustafa Kemal’in durumuna üzülen annesi, onu Selanik’teki akrabalarının yanına göndererek Mülkiye İdadisi’ne gitmesini sağladı. Çocukluğundan itibaren asker olmak isteyen Mustafa Kemal, bu okuldan ayrılarak Selanik Askeri İdadisi’nin sınavlarını kazanarak bu okula başarıyla girmiştir. Mustafa Kemal’in askeri ve siyasi hayatında düzen ve disiplinin ilk temelleri burada atılmıştır.
Al-Deir Askeri İdadisi: Bu okula başlayan Mustafa Kemal ilk defa Selanik’ten ayrıldı. Mustafa Kemal, ülkedeki durumla ilgili tartışmalara ortak oldu ve bu konuda fikir sahibi oldu.
İstanbul Harp Okulu: 1899 yılında İstanbul’a gelen Mustafa Kemal bu okula devam etmiştir. Askerliği çok seven Mustafa Kemal bu okulda başarılı bir eğitim hayatı geçirmiştir. Amacı kadro sınavlarını geçerek akademiye gitmekti.
İstanbul Harp Okulu: Harp Okulu sınavlarını kazanan Mustafa Kemal, teğmen rütbesiyle 10 Ocak 1902’de burada eğitime başladı. Buradaki öğretmenler, yabancı dil bilen ve birçok alanda kendini yetiştirmiş deneyimli memurlardı. Mustafa Kemal durumu değerlendirdi ve öğretmenlerin bilgilerinden yararlandı. Eğitimini tamamladıktan sonra 11 Ocak 1905’te akademiden takım kaptanı olarak mezun oldu.
Not: Okuduğu askeri okulların Mustafa Kemal’e özel bir katkısı olmuştur. Hayatına yön veren pek çok bilgi, beceri ve fikrin temelleri bu okullarda atılmıştır. Mesleğini ilerletmeyi düşünen Mustafa Kemal, öğrencilik hayatında gayretli ve başarılıydı.

«sembolik isim fiiller ifade konusu»

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın