medyauzmani.com
Netanyahu’nun ortağı Pindros’tan muhaliflere tepki: Biz sizin gibi hayvan değiliz – Rüya Tabirleri

Netanyahu’nun ortağı Pindros’tan muhaliflere tepki: Biz sizin gibi hayvan değiliz

Ülkede son üç buçuk yılda yapılan beşinci erken genel seçimde 6,7 milyon seçmenin oy verme işlemi dün yerel saatle 22:00’de sona erdi.

Kamuoyu yoklamalarına göre, eski başbakan ve muhalefet lideri Netanyahu’nun partisi Likud ve sağcı müttefiklerinden oluşan koalisyon bloğu, hükümet kurmak için gereken 62 sandalyeye ulaştı.

Netanyahu’nun sağcı bloğunun ortaklarından Birleşik Birleşik Tevrat Yahudiliği partisi milletvekili Yitzhak Pindros, seçim zaferinin ardından muhaliflerine hitaben yaptığı bir mesajda, “Size, bize davrandığınız kadar sert davranmayacağız.” Onlara da hakaret etti.

Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği röportajda Benders şunları söyledi: “Biz medeni insanlarız, sizin gibi hayvanlar değil. Çaldığınız hükümette hepimizi ezdiniz. Bizi paçavra sanmıştınız. Biz insanız.” İfadeler kullanın.

Dindar, laik Yahudilere karşı katı tutumuyla tanınan Haredim Yahudi Pindros “Haklarımızı savunacağız ama sizi nasıl taciz edelim, biraz incitelim diye bakmayacağız. Biz sizin gibi değiliz. Bir sorununuz mu var? O zaman bize değil aynaya bakın.” dedi.

Seçimlerde aşırı sağ koalisyonun zaferi

İsrail Merkez Seçim Komitesi dünkü seçimlere katılımın %71,3 ile 2015 seçimlerinden bu yana kaydedilen en yüksek katılım olduğunu açıkladı.

Kanal 13 tarafından yayınlanan henüz doğrulanmayan sonuçlara göre, Netanyahu’nun Likud partisini kesinlikle desteklediğine inanılan sağ blok, İsrail’in 120 sandalyeli parlamentosunda 62 milletvekilinin çoğunluğunu kazandı.

Doğrulanmayan sonuçlara göre, Likud partisi 31 milletvekili ile seçimleri kazandı.

Netanyahu liderliğindeki blok, aşırı sağcı ve dindar Yahudi politikacılarıyla dikkat çekiyor.

Bu blokta aşırı sağcı Dini Siyonizm partisi 15 milletvekili ile üçüncü sırada yer aldı. Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemleri nedeniyle eleştirilen dini Siyonizm, son seçimlerde en çok yükselen parti oldu.

Ultra-Ortodoks partilerden Netanyahu’nun müttefiki Shas 10, Birleşik Birleşik Tevrat Yahudiliği ise 5 sandalye kazandı.

Ön sonuçlar Netanyahu’nun başbakanlığa döndüğünü gösteriyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın