medyauzmani.com
Neva Romanının Özeti Konusu Kişileri Kısaca – Rüya Tabirleri

Neva Romanının Özeti Konusu Kişileri Kısaca

1. Kitabın konusu:

Kitapta çokça işlenen bir gençlik sendromu var ve yazarın bu kitapta bunu ne kadar iyi ele aldığını görüyoruz.

2- Kitap özeti:

Yolculuğumuza ilk olarak İzmir’den başlıyoruz. Lisede dört adam tanıyoruz. Hepsinin kendine göre hayalleri var. Her genç kendi şehrinde bir üniversitede okumak ister. Ama Elgin İstanbul’a gitmek istiyor. Yıl farklı deneyimlerle geçer. Her zaman hayallerinin gerçek kızını arıyor. Sonunda istediği gerçek kız Neva’yı bulur. Birlikte çok mutlular. Hatta işleri o kadar ciddiye alıyorlar ki ailelerini tanıştırıp nişanlanıyorlar. Neva intihar eder, Elgin doğal olarak yıkılır ve kitap biter.

3- Kitap Duyurusu:

Kitapta çok güçlü iki olay var: Birincisi, geçiş dönemindeki gençliğin hataları için başkalarını asla yargılamayın ve ikincisi, hayata bakarken daha geniş bir pencereden ulaşmaya çalışın.

4- Olayların ve kişilerin değerlendirilmesi:

Yazar tarafından çok dikkatli bir şekilde incelenip detaylandırılsa da akıcı olan kitapta olaylar ve kişiler çok iyi ayırt edilebiliyor.

5- Kişisel görüşler:

Kitap bence konusu itibariyle çok iyi bir kitap ve güzel olmasının iki sebebi var birincisi belli bir olayın zaten çekilmiş olması, ikincisi ise yaşanan olayların yaşanabiliyor olması. herkese.

6- Yazar hakkında kısa bilgi:

Her kim okursa yazarın pek yazma tecrübesi olmadığını anlayabilir ama yazar kitabında ekleme teknolojisi ile yazım hatasını kapatıyor.

Ziyaretçi Susan’ın kitapla ilgili yorumu:

Neva’da pek aşk yok. Bu sahiplenicilik, patolojik kıskançlık, aşkla hiçbir ilgisi olmayan bir şeyi gösterir. Niva’nın romanını romantikleştirmemek gerekir. Burada sergilenen “gençlik hataları” değiller, çünkü sözde “hatalar” ve “yanlış” eylemlerin de bir erkek tarafından yapıldığını ve bolca yapıldığını gözlemlerseniz, yalnızca “sıradan” hiçbir şey kalmaz. insanı intihara sürükleyen…
Neva’nın romanını şimdi bile gördüğüm kadarıyla ve sanırım 6(!) yıl geçmiş olmasına rağmen, kimse ona feminist bir bakış açısıyla bakmadı. Bu “aşk” ve elbette aşk değil, insan dünyasından başka hiçbir yerde yaşayamaz. Her şeyin erkeklerin egemen olduğu bir ülkede Nivas ailesi intihar eder ve Elginler arkalarından yas tutar ama bir noktada “saf hayallerini” sürdürürler… Ilgın’dan dünyanın en güzel ve en temiz kızı bir ölüdür. kız.
Bu tür romanlar ancak kadın sevmeyenlerin elinden çıkabilir. Romanda pohpohlayıcı kişiliği açıkça kıskançtır ve gelecekte evlenirlerse Nivanen onun hayatını cehenneme çevirecek ve muhtemelen gelecekte onu dövecek adamdır.
Üzücü olan şey, bu romanı kalplerinde göremeyen ve kötülüğün kendi içinde ne kadar “normalleştiğini” göremeyen okuyucular var.
Ilgın Bey’in kitaplarında hep aynı “temiz kız” rüyası görülür – ama birini intihara sürükleyecek kadar kötü davranmak ve sonra onu bir “aşk” (?) romanına dönüştürmek dürüstlük değildir.
Kötülük edebiyata dönüşüp kötülüğünü yitirecek mi?
Edebiyatın da sanatın da sorumlulukları vardır. Ilgın Bey kötülük gösteriyor ama bunu ne amaçla yaptığı konusunda çok kararsızım. Yazarı yargılamak istemiyorum, yazarlar da insan ama çok sayıda okuyucuyla iletişim kurdukları için sorumlulukları var. Acaba Elgin Bey başkalarını mı düşünüyordu yoksa sadece kendisi için mi yazıyordu, kendi karanlığına edebî bir anlam vermeye mi çalışıyordu. Ama Ilgın Olutun’un kitapları kadın erkek eşitsizliği dikkate alınarak, sevgi eksikliğinin temel nedenlerini kadının toplumdaki düşük konumunda aranarak okunmalıdır. Neva zaten bir zavallı olmasaydı, ilginin onu bu kadar ezmesine izin verir miydi? Ve Elgin toplumda yüksek statüye sahip biri olmasaydı “sevdiği” kızı bu kadar kolay ezebilir miydi? Burada sınıf perspektifini de unutmayın! İlgilenilen karakter klasik yüksek profilli bir erkektir. Yolu her zaman açık olacak, insanları kullanıp harcayacaktır. Gücünü hep böyle kullanması ne kadar üzücü.
Bu tür kitapların yazımı ve yayımlanması Türkiye’nin “gelişmişliğini” öne çıkarıyor. Karanlık, kapitalist ataerkil bir dünyada yazılan romanlarda kadının sonu apaçık ortadadır. Lütfen artık Neva’ya aşk hikayesi demeyelim. Bir intihar romantizmi yaratmayalım.
Diğer roman özetleri

kitap özetleri

“Halide Al-Asr Nusret Zorlotona Romanının Özeti Ayaklarında Özet İpek Ongün”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın