medyauzmani.com
Önümüzdeki seçimlerde 3 sandık olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan referandum açıklaması – Rüya Tabirleri

Önümüzdeki seçimlerde 3 sandık olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan referandum açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, “Arkadaşlarımız, tamamladığımız anayasa değişikliği teklifini Halk İttifakı içindeki ortağımız, Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer siyasilerle görüşmeye başladılar. Parlamentoda bloku olan partiler el-Şaabi Milliyetçi Hareket Partisi ile bizim dostumuzdur şu an toplantılarını yapacaklar ve bu toplantılardan sonra inşallah bugün bitecek olan müzakerelerin ardından bugünü masaya yatıracağız. teklifimize son rötuşları yapıp Meclis’e sunuyoruz.” dedi.

Her milletvekilinin bu öneriyi destekleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Erdoğan, bu teklifin bir daha gündeme gelmemesi için türban meselesinin ülke gündeminden çıkarılmasının yanı sıra muhalefet için absürt bir kart olacağına inandığını belirterek, “Teklif görüşmeleri başlayınca kimin kim olduğunu göreceğiz. demokrasiyi, hürriyetleri ve aileyi savunan, faşizme ve sapkınlığa taraftar olan. Beklentilerimiz onun siyasi görüşleridir. Milletimizin iradesini temsil eden her milletvekilinin partisi ne olursa olsun bu gösteriye destek vereceğine inanıyorum.” Değerlendirdi.

“Hiç korkmadık, milletimizin egemenliğinden kaçmadık”

Erdoğan, anayasa değişikliği önerisinin milletin talepleri doğrultusunda geniş bir mutabakatla hayata geçirilmesini umduklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Böyle bir tablo olmazsa bir önerim var, AKP olarak biz de referandum dahil diğer adımları atmaya hazırız. Milletimizin hakemliğinden hiçbir zaman korkmadık, kaçmadık. Gerekirse çoğunluk sağlanmadı. Parlamentoda ve söz şüphesiz ki ikincisi milletimizin olacaktır.” Sözünü duyar duymaz CHP başkanının aceleci açıklamalarını bu şahsın ve partisinin milli iradesinden duyulan korkunun yeni bir işareti olarak görüyoruz. . 2023 seçimleri yaklaşırken, cumhurbaşkanı adayını bile belirleyemeyenlerin şimdiden tedirgin olması anlaşılabilir bir şey. Aslında her işi gibi helal selâm çağırıyorlar. Bu sadece yalan ve aldatma.”

Mecliste en az 360 oya sahip olmalısınız

Anayasa değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilebilmesi için 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Referandumsuz kabul edilebilmesi için 400 milletvekilinin oy alması gerekiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (286) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (48) sandalye sayısı yeterli değil. 400’ü geçmezse Cumhurbaşkanı referanduma sunabilir.

Bazı öğelerle ankete gidebilir miyim?

Gazeteci Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Tek puanlık bir teklif mi?” diye sordu. Bozdağ, “Şu anda üzerinde çalışıyoruz? Bir eleman da olabilir, birkaç eleman da olabilir.” Cevapladım.

Seçimlerde üçüncü bir aday olacak mı?

Haber 7’nin edindiği bilgiye göre referandum tarihi, teklifin sunulduğu tarihler ile Komisyon ve Genel Kurul toplantı tarihlerine göre belirlenecek. Seçimlerden önce referandum yapmak yerine, genel milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte referandum yapılabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın