medyauzmani.com
Sivas belediyesinin kurduğu güneş panelleri tüm şehrin elektrik yükünü çekiyor. – Rüya Tabirleri

Sivas belediyesinin kurduğu güneş panelleri tüm şehrin elektrik yükünü çekiyor.

Gürçayır İl Belediyesi, yenilenebilir kaynaklarla kendi enerjisini üretme hedefiyle örnek çalışmalara imza attı. Bu kapsamda iki yıl önce Gürçayır’ın Yeni ilçesinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurdu. Yaklaşık 5 dönüm arazi üzerine kurulan 250 kW’lık santral, geçtiğimiz günlerde belediye bütçesine aylık ortalama 150.000 TL gelir sağlarken, neredeyse tüm şehrin elektrik ihtiyacını karşıladı.

Aylık ortalama 150 bin TL kazanıldı

Gorshire Belediye Başkanı Timmel Toe, GES projesinin devreye girdiği günden bu yana yaklaşık iki yıldır belediye bütçesine katkı sağladığını belirtti. “Gürçayır Belediyesi olarak bulunduğumuz bu bölgeyi ilk defa hazır arazilerimizi değerlendirerek hayata geçirdik. Yaklaşık iki yıldır belediye bütçemize üretimde katkı sağladı. 1 milyon 870 bin TL O gün için rakamlarla 250 kilovat kapasite ile aylık ortalama 150 bin TL kazandık. dedi.

“GES her ay kendi primlerini ödüyor”

Başkan Tui, GES’in de her ay kendi primlerini ödediğini söyledi. “Biliyorsunuz belediyemizin kalıcı bir geliri yok. Santral projemiz 2020 yılında onaylandı. İller Bankası’ndan aldığımız destekle proje maliyeti 1 milyon 780 bin TL oldu. tamamlandı, her ay kendi taksitlerini ödüyor. Geri kalanı ile belediyemizin ihtiyaçlarını ve ilçemizdeki çevre düzenlemesini yapmamıza izin veriliyor. dedi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın