medyauzmani.com
Stoltenberg’den Rusya’ya uyarı: korkunç sonuçlar – Rüya Tabirleri

Stoltenberg’den Rusya’ya uyarı: korkunç sonuçlar

Stoltenberg, Korber Vakfı tarafından Berlin’de düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu’na online katılarak soruları yanıtladı.

Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanma riskinin düşük olduğunu ancak bunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak, “Bunu Rusya’ya açıkça söylüyoruz. Rusya Ukrayna’da nükleer silah kullanırsa bunun ciddi sonuçları olur. Sonra Rusya’ya söyleriz. Bu bir nükleer savaşı kazanmak olamaz. Size asla başlamamanız gerektiğini hatırlatırız.” İfadeyi kullanın.

Stoltenberg, NATO’nun her şeye hazırlıklı olması gerektiğini, Rusya’dan gelecek şantajın da kabul edilmeyeceğini söyledi.

Stoltenberg, “Nükleer söylem Moskova’dan ve Putin’den geliyor. Bu düşüncesizce ve tehlikeli. Bu yüzden onu ciddiye almalıyız. Bu nedenle, kullanılması pek olası olmasa da tehdidi ciddiye almalıyız.” dedi. . Sonuçları korkunç olacak.” . Değerlendirdi.

NATO’nun olası bir saldırıya nasıl tepki vereceğini asla söylemediklerini belirten Stoltenberg, bu tepkinin alacağı saldırının türüne de bağlı olduğunu kaydetti.

Ukrayna’da kitle imha silahlarının kullanılması ile bir NATO müttefikine saldırı arasında ayrım yapılması gerektiğine dikkat çeken Stoltenberg, ittifakın bir üyesine saldırı olması durumunda NATO’nun kendi savunma mekanizmalarına sahip olduğunu belirtti.

NATO’nun çatışmaya taraf olmadığını vurgulayan Stoltenberg, “Ukrayna’yı destekliyoruz. Ukrayna’nın kendini savunma hakkı var. Bu, Birleşmiş Milletler anlaşmalarında yazılı bir hak. Her ülke ve her ülkenin kendini savunma hakkı var. vahşi bir saldırı. NATO müttefiklerimiz Ukrayna.” İşe yarar… Bu tabiri kullanın.

Stoltenberg, “Bu yüzden bu kadar sert tepki gösterdik” dedi ve bir ülkenin diğerinden arazi satın alma girişiminin kabul edilmeyeceğini vurguladı. dedi.

Müttefiklerin Ukrayna’ya hava savunma sistemleri sağlamasının önemine dikkat çeken Stoltenberg, NATO’nun da “önümüzdeki günlerde” Kiev’e insansız hava araçlarına karşı savunma sistemleri sağlayacağı bilgisini paylaştı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın