medyauzmani.com
Süreç başladı! Aliyev “oynayın” dedi ve “Hazırız!” mesajını verdi. – Rüya Tabirleri

Süreç başladı! Aliyev “oynayın” dedi ve “Hazırız!” mesajını verdi.

Aliyev, AB’nin Doğu Ortaklığı Özel Temsilcisi Dirk Schäuble liderliğindeki Avrupa Birliği yetkilileri ve bazı Doğu Ortaklığı ülkelerinin temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Azerbaycan’ın Doğu Ortaklığını üye ülkeler arasındaki işbirliğinden ziyade Avrupa Birliği ile işbirliğini geliştirmek için ek bir fırsat olarak gördüğünü kaydeden Aliyev, yeni jeopolitik koşullar göz önüne alındığında mevcut mekanizmaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

AB heyetinin Bakü’den önce Erivan’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Aliyev, “Barış istiyoruz” dedi. İfadelerinin manipülatif olduğunu iddia etti. Aliyev’i takip edin:

“Çünkü gerçekten barış isteselerdi teklifimize cevap verirlerdi. Savaş biter bitmez barış anlaşması için müzakerelere başlamayı teklif eden bizdik. Dünya tarihinde toprağı olan bir ülkeye ender rastlanır. yıllar önce zorla adaleti sağlamak, düşmanı yendikten sonra barışı sağlamak için bizim tarafımızdan işgal edilmişti Azerbaycanlıların çektiği acılara rağmen biz barış teklif ettik. Beş maddeden oluşan bir barış metni önerdik. İlişkileri normalleştirmenin temelini belirlemeye çalışan bizdik. Ermenistan bu sürecin ilk aşamasında çok tereddütlüydü. Şimdi barıştan bahsediyorlar ama bizler barışın onlar için ne ifade ettiğini anlamıyoruz.”

Aliyev, Ermenistan yönetiminin açıklamalarının çelişkili olduğunu belirterek, “Azerbaycan-Ermeni ilişkilerinin normalleştirilmesi süreci ile Azerbaycan ve Karabağ’daki Ermeni azınlığın hak ve güvenliğine ilişkin konular olmak üzere iki yolumuz olmalı” dedi. dedi.

Aliyev: Bunu kabul etmeyeceğiz

Aliyev, Erivan yönetiminin Karabağ’daki Ermeni azınlığın sorunlarını barış anlaşması müzakerelerine taşımak istediğini açıklayarak, “Bu imkansız ve biz bunu kabul etmeyeceğiz. Dolayısıyla bu konuda tamamen net bir pozisyona ihtiyacımız var” dedi. barış anlaşmasının gündemi.” Ermeni hükümeti ve geçenlerde şöyle dedi: “Onlar barış istiyorsa biz de barış istiyoruz.” Dedim. Barış istemiyorlarsa, bu onların seçimi. 30 yıldır barışımız yok ve Ermenistan bunun nasıl bittiğini unutmamalı.

Karabağ Ermenilerinin hakları ve güvenliği konusunda Erivan ile görüşmeyeceklerini ifade eden Aliyev, şunları kaydetti:

“Biz bunu Karabağ’da yaşayan Ermenilerle konuşmaya hazırız ama Moskova’nın gönderip Rus halkından çaldığı milyarlarca parası olan Vardanyan gibilerle değil. Moskova’dan çok net bir gündemle gönderildi. Karabağ’da yaşayanlarla görüşmeye hazırlar ve orada yaşamak istiyorlar.” Bu sırada bu süreç başlamıştır. Herhangi bir ülkeden yani dışarıdan bir müdahale olmasaydı, bu süreci durdurmak için herhangi bir girişimde bulunulmasaydı, o zaman süreç bence çok daha dinamik olabilirdi.

Aliyev, Karabağ’da Ermenilerle yaptığı görüşmede Avrupa Birliği, ABD ve Azerbaycan’a destek olacağına inandığı Rusya arasında uzlaşma sağlanması gerektiğini belirtti.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın