medyauzmani.com
Tankların infazını emreden Ezzedine Egon 28 Şubat’ta öldü. – Rüya Tabirleri

Tankların infazını emreden Ezzedine Egon 28 Şubat’ta öldü.

1997 yılında Sincan’da tankların infaz edilmesi emrini veren Emekli Korgeneral Ezzeldin Egon, Kudüs Gecesi’nde Ankara’da İran büyükelçisinin huzurunda meydana gelen gösterilerin ardından hayatını kaybetti.

Dönemin kara kuvvetlerinin eğitim ve doktrin komutanı olan İzzeddin Egün, İstanbul Selimiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karaca Ahmed Mezarlığı’na defnedildi.

“28 Şubat’ta Senkan’da tank yöneticisiyim.”

Egon, “28 Şubat’ta Senkan’daki tankları yöneten ve dengeleyen benim” dedi.

28 Şubat soruşturmasında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan emekli generalin davası zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

Ancak Yargıtay’ın kararı bozulunca 16 eski liderle birlikte yargılandı.

28 Şubat talimatlarını bu şekilde duyuruyorum.

AA’nın haberine göre İzzedine Egün, tankları hakkında yıllar sonra şu açıklamayı yaptı:

“Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Dogo Aktulga beni aradı ve ’80 tankları Sincan’dan geçirin. Konvoy Sincan’dan geçti’ dedi.”

İZZETTİN İYİGÜN kimdir?

Ezzedine Egon, 19 Ağustos 1938’de Kielce’de doğdu. 1956’da Işıklar Askeri Lisesi’nden, 1958’de Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1959’da Topçu Okulu’ndan, 1965’te Kara Harp Okulu’ndan ve 1979’da NATO Savunma Koleji’nden mezun oldu.

1984’te tümgeneralliğe, 1988’de tümgeneralliğe, 1992’de korgeneralliğe terfi etti. Eğitim ve Doktrin Korgeneralliği görevlerinde bulundu. 28 Şubat Harekatı’nda bu görevi yerine getirirken İyigün’e bağlı birliklerden tanklar Doğu Aktulga’nın emriyle Sincan’da tatbikat yaptı. 1997 yılında emekli oldu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın